Jasno
13°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Chcel ukradnúť psa priamo z dvora. Zakročil majiteľ
Zdielať na

Chcel ukradnúť psa priamo z dvora. Zakročil majiteľ

BREZOVICA/SABINOV / Trúfalosť zlodejov nepozná hraníc. Za bieleho dňa sa mladý muž v obci Brezovica pokúsil ukradnúť sučku nemeckého ovčiaka aj napriek tomu, že bol doma majiteľ. Ten si našťastie zámer neželaného návštevníka všimol.

"Ja som do tváre nevidel, jak som ho vymákol, tak začal bežať," povedal majiteľ psa Ján Verešpej. Bola to veľká trúfalosť. Zlodej s nekalým úmyslom vstúpil do cudzieho dvora s kapucňou na hlave. Sučka nemeckého ovčiaka, ktorá je zvyknutá aj na malé deti, sa ho nebála. Našťastie si cudzieho návštevníka na dvore všimol domáci majiteľ. 

"Cez okno som videl ako tam ktosi je, nevedel som, čo je zač. Kapucňu mal na hlave," opísal situáciu majiteľ. Tinka má desať mesiacov. Stalo sa to za bieleho dňa dopoludnia. Takmer nedobrovoľne zmenila majiteľa. "Zobral to vodítko, dal mu na krk a ťahal ho von z búdy," konštatoval Ján. Mladík vyrušený pri neželanej návšteve sa dal na útek. Vybral sa však do uličky, ktorá je pod dohľadom obecnej kamery. Netrvalo dlho a podozrivý mladý muž skončil na policajnom oddelení. "Polícia ešte v ten deň vypátrala mladého muža, ktorý bol podozrivý z tohto protizákonného konania," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová. Sučka ovčiaka je našťastie vo svojom koterci. Neželanému návštevníkovi v prípade dokázania viny hrozí aj pobyt za mrežami. "V prípade bolo začaté trestné stíhanie pre trestný čin porušovanie domovej slobody a pre trestný čin krádeže," uviedla hovorkyňa. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy