Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Na Štedrý deň mohli pre požiar prísť o všetko
Zdielať na

Na Štedrý deň mohli pre požiar prísť o všetko

SOBRANCE / Ľudia v bytovke v dedine Krčava v okrese Sobrance mohli prísť v predvečer Vianoc o všetko. Vo vchode trojposchodovej budovy vypukol požiar. Príčinou boli pravdepodobne tradičné zvyky.

Požiar vznikol vo vnútri bytovky, plamene sa objavili na chodbe v spoločných priestoroch. "Na schodisku horel botník a od neho sa chytili aj plastové dvere," uviedol veliteľ zásahu Štefan Varga. Vo vchode sa nachádza 6 bytov. Keď domáci zacítili dym a zbadali plamene nepodľahli panike. Jeden zo susedov našťastie konal veľmi rýchlo. "Zadymilo sa celé prvé aj druhé poschodie, no požiar bol nakoniec uhasený majiteľom susedného bytu," dodal.

Všetci obyvatelia rýchlo opustili bytovku, ich evakuácia zo strany hasičov nebola potrebná. Záchranári museli ošetriť 2 osoby, ktoré sa sťažovali na zdravotné ťažkosti. "Ošetrili ženu, ktorá sa nadýchala splodín horenia a transportovali ju do nemocnice. Našťastie v ohrození života nebola. Na mieste ošetrili aj muža s vysokým tlakom," informovala hovorkyňa operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby Alena Krčová. Príčinou požiaru bola pravdepodobne adventná sviečka umiestnená na skrinke na topánky. Keďže boli plamene rýchlo zlikvidované hasiči nasadili iba doplnkovú techniku. "Na vyvetranie, potom sme čakali a priestory sme skontrolovali s termokamerou," povedal veliteľ zásahu. Všetky byty zostali po požiari obývateľné. Domáci tak našťastie mohli prežiť vianočné sviatky vo svojich príbytkoch.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy