Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Pri dopravnej nehode o život prišli dve maloleté osoby
Zdielať na

Pri dopravnej nehode o život prišli dve maloleté osoby

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / 24. decembra rozbaľovali darčeky, o deň nato sa z nich už tešiť nemôžu. Dve deti zahynuli pri tragickej nehode v obci Rudňany. Viezli sa v aute so svojimi otcami, jeden ale nezvládol riadenie na zamrznutej a šmykľavej ceste. Auto z nej vyletelo.

​Podľa miestnych bola Cintorínska ulica dopoludnia ako zrkadlo. Silnú poľadovicu pravdepodobne vodič podcenil. Nezvládol riadenie a zrejme vo vyššej rýchlosti vyletel z cesty do porastu. Dvaja muži s dvoma deťmi prechádzali autom cez Rudňany smerom od Poráča. Po niekoľkých nárazoch posádku z auta vyhodilo. Vozidlo vrazilo do stromov a tiež zlomilo drevený stĺp pod cestou. Prví dorazili k nehode hasiči. Cestu auta pod vozovkou dokazovali bezvládné detské telá. "Dve zranené dospelé osoby boli mimo vozidla a dve osoby boli trošku ďalej. Boli to maloleté osoby, ktoré už nejavili žiadne známky života. Týmto dvom zraneným dospelým sme poskytli pomoc do príchodu RZP, ktorá prišla asi dve minúty po nás," informoval veliteľ zásahu HaZZ SNV Ľubomír Karkula.

Títo muži boli otcovia dvoch nebohých detí. Vodič auta utrpel polytraumu. Okrem dvoch pozemných záchranárskych posádok mierili do Rudnian aj leteckí záchranári. "Lekár leteckých záchranárov si do svojej starostlivosti prevzal vodiča. Utrpel poranenie hlavy, bol dezorientovaný a na okolnosti nehody si nepamätal. S poranením hlavy a hrudníka bol v stabilizovanom stave a pri vedomí vrtuľníkom transportovaný do nemocnice v Košiciach. Štvrtá osoba ostala v starostlivosti pozemných záchranárov," uviedla hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková. Policajti do vyšetrovania tejto dvojnásobnej tragédie zapojili aj súdneho znalca. Jeho úlohou bude okrem iného vyvrátiť či potvrdiť domnienky o vysokej rýchlosti vodiča. Ten ani nemal sedieť za volantom, keďže má zadržaný vodičský preukaz.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy