Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Muž päť rokov bil a ponižoval ženu. Mlátil ju aj počas tehotenstva
Zdielať na

Muž päť rokov bil a ponižoval ženu. Mlátil ju aj počas tehotenstva

POVAŽSKÁ BYSTRICA / Sudca Okresného súdu v Považskej Bystrici nadelil trest mužovi, ktorý sa mimoriadne agresívne správal voči žene, ktorú, ako sám vraví, veľmi miluje. Pri rozhodovaní o rozsudku pritom zavážil fakt, že obžalovaný Rastislav svoju vinu priznal.

Aj počas tehotenstva

43-ročný muž týral svoju družku v dedine Zubák a aj v Púchove celých 5 rokov. Rastislav svoju životnú partnerku často surovo bil a ponižoval. Dokonca sa neštítil do nej kopať aj v čase, keď s ním čakala dieťa. "Jej mal robiť rôzne príkoria, vyhrážal sa jej bitím, škrtiť ju mal," povedal sudca Ivo Hlucháň. 

Chorobná žiarlivosť

Vždy bol na svoju družku veľmi žiarlivý. Túto svoju chorobnú vlastnosť prejavoval tak, že jej kontroloval mobil. A keď chcela ísť ku svojej rodine, či ku kaderníčke, mohlo to byť len v jeho sprievode. "Všetky tieto aktivity, ak to môžem tak nazvať, robil pod vplyvom alkoholu," uviedol sudca Hlucháň. Rastislav pritom stále zdôrazňuje, že napriek svojmu brutálnemu konaniu svoju partnerku veľmi miluje. A podľa všetkého aj ona jeho. Sudca na pojednávaní prečítal list, kde si ho zastáva. "Družka nás písomne oslovila, že je dobrý človek, len keď si vypije, použila výraz – mu prepína," informoval sudca. Za zločin týrania mu hrozilo až 15-ročné väzenie. Ale vzhľadom na to, že priznal vinu, tam pobudne oveľa menej. "Súd pristúpil k zníženiu trestu pod dolnú hranicu – 5 rokov, považuje za trest spravodlivý," konštatoval sudca. Prokurátorka, a aj obžalovaný muž, boli s verdiktom spokojní, takže hneď nadobudol právoplatnosť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy