Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Motorkárska sezóna nekončí v dobrom svetle. V priebehu jedného dňa došlo až k 10 nehodám
Zdielať na

Motorkárska sezóna nekončí v dobrom svetle. V priebehu jedného dňa došlo až k 10 nehodám

BRATISLAVA / Motorkárska sezóna sa končí, ale na jej záver nebudú v dobrom spomínať viacerí motocyklisti. Za tieto víkendové dni navýšili štatistiku dopravných nehôd. Len za ostatných 24 hodín došlo až k desiatim dopravným kolíziám, pri jednej z nich vyhasol ľudský život.

Posledné záblesky slnečných dní vylákali motorkárom počas víkendu na cesty. No ich jazdy sa nezaobišli bež nehôd. Najhoršie to mali záchranári v Trnavskom kraji. 

V priebehu 24 hodín museli záchranné zložky zasahovať pri desiatich nehodách. Spolu sa zranilo až 15 ľudí a jeden motorkár nehodu neprežil. "Muža sa po nehode záchranári ešte pokúšali oživiť, ale bezúspešne. Zranenia, ktoré utrpel, boli nezlučiteľné so životom," informuje hovorkyňa záchrannej služby Alena Krčová. Na motocykli 42-rončný muž z nezistených príčin zišiel z cesty, prevrátil sa na bok a po ceste sa šúchal, až kým nenarazil do betónového oplotenia. 

Ďalšia vážne vyzerajúca nehoda sa stala cez víkend aj v okrese Hlohovec. Dvadsaťosemročný vodič išiel v smere od Šulekova a na križovatke nedal prednosť vodičovi motocykla, ktorý išiel po hlavnej ceste. Staršieho muža previezli so zraneniami do nemocnice. 

Aj v okrese Senec došlo včera k nehode, dokonca dvoch motoriek. Muž stál pri krajnici na motorke s len 11-ročným spolujazdcom. Nedal prednosť 47-ročnej žene, ktorá išla po hlavnej. "Následkom stretu utrpel vodič 52-ročný muž ťažké zranenia v oblasti ľavej dolnej končatiny. Vodič bol prevezený vrtuľníkom záchrannej služby do jednej z bratislavských nemocníc," dodáva Krčová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy