Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Motorkár padol z motorky. Tá potom zrazila chodcu
Zdielať na

Motorkár padol z motorky. Tá potom zrazila chodcu

BRATISLAVA / Na Prievozskej ulici, na frekventovanej ceste v smere von z mesta, sa stala nehoda, pri ktorej bol vážne zranený dôchodca. Motorkár zo zatiaľ nezistených príčin spadol z motorky, ktorá sa ďalej šmýkala po ceste a narazila do 87-ročného dôchodcu. Ako prvá ho ošetrovala zdravotná sesta, ktorá nehodu videla.

Z doposiaľ presne nezistených príčin približne 25 metrov pred priechodom pre chodcov padol vodič s motocyklom Honda CBR 1000 RR na vozovku. Motorka sa šmýkala po vozovke a zrazila sa s chodcom prechádzajúcim cez priechod pre chodcov. Chodec utrpel ťažké zranenia, privolaná služba rýchlej zdravotnej pomoci ho previezla do jednej z bratislavských nemocníc.

Štyridsaťročného motocyklistu ošetrili na mieste. Dychovou skúškou alkohol u vodiča motocykla aj dôchodcu vylúčili. Mimo záznam uviedol pre TV JOJ štyridsaťročný vodič, že to čo sa stalo, ho mrzí. Policajti na mieste odkláňali dopravu a staršieho pána ošetrovali privolaní záchranári. 

Po páde motocyklistu sa motorka šmýkala po vozovke a narazila do 87-ročného chodca, ten utrpel ťažké zranenia. "Muž utrpel poranenia dolných končatín a tak isto aj hlavy. Bol pri vedomí a záchranári ho po prvotnom ošetrení previezli do ružinovskej nemocnice," uviedol hovorca Zdravotnej záchrannej služby Boris Chmel.  

Bratislavská hovorkyňa Lucia Mihalíková uviedla, že dopravní policajti vyšetrujú okolnosti dopravnej nehody, ktorá sa stala dnes krátko po 14:00 v Mestskej časti Bratislava - Ružinov. Podľa doterajších zistení prechádzal motocyklista v ľavom jazdnom pruhu po Prievozskej ulici smerom von z mesta. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy