Polojasno
17°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Matka rozdelila bračekov (3,5)! Je v Anglicku, ale nehlási sa
Zdielať na

Matka rozdelila bračekov (3,5)! Je v Anglicku, ale nehlási sa

MICHALOVCE / Aj naďalej sledujeme prípad nečakaného odchodu 29-ročnej ženy z Michaloviec od svojej rodiny. Kým doma pri otcovi zanechala 5-ročného syna Dušanka, so sebou si zobrala jeho 3-ročného bračeka Kristiána. Malým súrodencom tak hrozí, že budú vyrastať oddelene. Dôvody jej konania zatiaľ nikto nepozná.

Matka je so synom v Anglicku

Rodina obdržala prvú pozitívnu správu. Je definitívne potvrdené, že matka s dieťaťom sa nachádza v Anglicku. "Volala mi právnička z Anglicka, ktorá zastupuje Medzinárodne centrum s tým, že už ju našli. Do 14 dní mi dá vedieť, aké stanovisko podá moja manželka," hovorí otec chlapcov.

Rodina doteraz pátrala v Anglicku po 3-ročnom Kristiánovi aj osobne na vlastnú päsť. S matkou a dieťaťom komunikovali iba telefonicky. Ku osobnému kontaktu nedošlo. "Malý sa sa chcel so mnou rozprávať," vraví dedko chlapčeka.

Presné miesto, kde našli matku s dieťaťom, otcovi anglické úrady prezradiť nechcú. Chlapec je vraj v poriadku a v bezpečí. "Právnička mi odkázala, že nemám so ženou komunikovať," hovorí otec rodiny.

Čaká sa na stanovisko matky

Na ťahu je teraz matka. Tá má v určenej lehote písomne vysvetliť svoje konanie. Potom by malo nasledovať rozhodujúce súdne konanie vo veci návratu malého Kristiána na Slovensko.

"Samozrejme, že by bolo dobré, aby sme sa vedeli skontaktovať aj s matkou. Poprosiť ju, aby sa celá táto vec vyriešila," potvrdila riaditeľka CIPC Andrea Cisárová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy