Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Zatkli Máriu Mišejovú Pfeifer, matku, čo uniesla deti!
Zdielať na

Zatkli Máriu Mišejovú Pfeifer, matku, čo uniesla deti!

BRATISLAVA / Máriu Mišejovú Pfeifer, ktorá mala z USA uniesť svojich synov Jerryho (10) a Sashu (4) zadržali vo Francúzsku. Obrátila sa na ministerstvo zahraničných vecí, ktoré začalo konať.

Nespáchala som žiaden trestný čin

Ministerstvo zahraničných vecí, aj keď nepriamo ale predsa potvrdilo, že Mária je vo Francúzsku. Je na slobode a v úzkom kontakte s konzulom. "Na náš zastupiteľský úrad sa obrátila naša občianka s tým, že jej boli vo Francúzsku odobraté dve deti a mali by byť repatriované otcovi do spojených štátov amerických," informuje hovorca MZV Boris Gandel.

"Som voľná, lebo som nespáchala žiaden kriminálny čin," hovorí Mária. S právnikom chcú napadnúť aj to, prečo sa v prípade po roku a pol začala angažovať FBI, ktorá má vo svojej agende úplne iné veci, ako to, že matka odíde so svojimi deťmi. Jeden z dôvodov, prečo sa do USA nevrátila, je strach o syna. Z troch návštev u otca sa vraj dvakrát vrátil zranený.

"To je na 100 percent a je to dokázané, aj to priznal, že mal dve zranenia, veď to je v papieroch, aj zdokumentované právnikom," dodáva Mária. Obaja synovia majú rôznych otcov. Celý deň sa nám nepodarilo s nimi skontaktovať. Podľa nášho zdroja si prišli po deti. Súd už totiž rozhodol, že idú späť do Ameriky. Mária si však takúto možnosť nepripúšťa.

Išlo o dvojitý únos

Na verejnosť sa dostal v polovici novembra príbeh Slovenky, ktorá odišla aj s deťmi zo Spojených štátov amerických a teraz po nej pátra bývalý manžel ale aj FBI. Americký filmový producent z Hollywoodu Robert Pfeifer sa obrátil na Televíziu JOJ s prosbou o pomoc pri hľadaní jeho syna Roberta Jerryho (10).

Toho už nevidel takmer rok a pol. Vtedy ho totiž uniesla jeho 32-ročná matka Mária Mišejová Pfeifer. Odvtedy ju nikto nevidel a takisto jeho syna. Išlo o dvojitý únos. Mária na Slovensko so sebou zobrala aj druhého syna Sashu (4). Pomáhať jej pri tom mala matka. Druhého syna Sashu má Mária Mišejová Pfeifer so svojim druhým mužom Larrym Hummelom.

Niektorí jej fandili

Reportáž o 32-ročnej Slovenke, ktorá utiekla so svojimi deťmi zo Spojených štátov, rozvírila vášnivé diskusie aj na sociálnych sieťach. Napriek tomu, že po deťoch pátrajú obaja otcovia, Interpol aj FBI. Viacerí ľudia vyjadrujú matke na úteku sympatie.

Téme sa venuje reportér Dárius Haraksin. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Máriu Mišejovú Pfeifer

facebopok.com - Bring Jerry Home

Súvisiace články

Najčítanejšie správy