Jasno
18°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Únos Jerryho rozdelil ľudí. Slováci Márii fandia, Američania zatracujú
Zdielať na

Únos Jerryho rozdelil ľudí. Slováci Márii fandia, Američania zatracujú

LOS ANGELES / Reportáž o 32-ročnej Slovenke, ktorá utiekla so svojimi deťmi zo Spojených štátov rozvírila vášnivé diskusie aj na sociálnych sieťach. Napriek tomu, že po deťoch pátrajú obaja otcovia, Interpol aj FBI. Viacerí ľudia vyjadrujú matke na úteku sympatie.

Dva tábory

USA a Slovensko sa v prípade únos dvoch chlapcov rozdelili na dva tábory. Zatiaľ čo Američania podporujú otcov detí, Slováci stoja na strane matky. Dôkazom toho sú príspevky na sociálnych sieťach.

Americká verejnosť je presvedčená, že deti patria späť do Spojených štátov. "Ďalšie zlyhanie nášho súdneho systému. Ako mohli dovoliť vycestovať takej žene? Dúfam, že otcovia nájdu svoje deti," píše jeden z diskutérov na sociálnej sieti.

"Aj keby som ju videla, nie som sprostý bonzák, že by som ju udala," píše Slovenka. "Fest je nesympatický chlap! Producent, ale aký má byt hrozný. Možno preto od neho Mária odišla aj s chlapcom," myslí si jeden zo Slovákov. REPORTÁŽ TU.

Robert: Som len milujúci otec...

Americký producent Robert Pfeifer je z celej situácie zúfalý. "Je mi to veľmi ľúto. Som len otec, čo ľúbi svojho syna. Máriu som miloval. Myslel som, že to bude láska môjho života. Nemali sme problém. Veď už v roku 2003 sme sa rozviedli...," hovorí Robert. VIAC O ÚNOSE TU.

Mária odišla s dvomi synmi. Jeden je Robertov, mladšieho Sashu má Mária s Larrym Hummelom. Ten komunikuje len prostredníctvom svojej právničky. "Som splnomocnená hovoriť za druhého otca harryho. Budeme nesmierne vďační za každú pomoc pri hľadaní malého Sashu a jeho návrat," uviedla právna zástupkyňa.

Americká a slovenská strana sa určite zhodne na tom, že momentálne je najdôležitejšie zistiť, či sú deti v poriadku. "Bobby s Jerrym k nám pravidelne chodievali. Stratili sme ho zo dňa na deň. Ničí nás, čo sa stalo," hovorí Scott Druschke, manažér reštaurácie. 

Téme sa venuje reportér Maroš Kočan. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy