Skoro jasno
22°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Slovenka uniesla dieťa známemu producentovi z Hollywoodu
Zdielať na

Slovenka uniesla dieťa známemu producentovi z Hollywoodu

BRATISLAVA, LOS ANGALES / Keď sa Slovenky zamilujú do cudzinca a odsťahujú sa do jeho rodnej krajiny, ani si neuvedomujú, aké riskantné to môže byť. Ak sa totiž zo vzťahu narodia deti a vzťah sa rozpadne, nie je vôbec ľahké vrátiť sa s deťmi na Slovensko. Ak to aj žena napriek miestnym zákonom urobí, stáva sa únoskyňou detí a teda kriminálničkou...

Z USA uniesla deti

Na verejnosť sa dostal príbeh Slovenky, ktorá odišla aj s deťmi zo Spojených štátov amerických a teraz po nej pátra bývalý manžel ale aj FBI. Americký filmový producent z Hollywoodu Robert Pfeifer sa obrátil na Televíziu JOJ s prosbou o pomoc pri hľadaní jeho syna Roberta Jerryho (10).

Toho už nevidel takmer rok a pol. Vtedy ho totiž uniesla jeho 32-ročná matka Mária Misejova Pfeifer. Odvtedy ju nikto nevidel a takisto jeho syna. Podľa našich informácií ide o dvojitý únos. Mária na Slovensko so sebou zobrala aj druhého syna Sašu (4). Pomáhať jej pri tom mala matka.

Otec Jerryho prosí o pomoc nielen Američanov, ale aj Slovákov prostredníctvom sociálnej siete facebook. Stránka s názvom Bring Jerry Home (Prineste Jerryho domov, pozn. red) má už viac ako 11 000 fanúšikov.

Ojedinelý prípad? Nie...

Kauza Slovenky Márie nie je ojedinelá. Najčerstvejší je zrejme prípad malého Heshama (3), ktorého pred dvoma mesiacmi uniesol jeho otec cez okno. 

Okamžite sa rozbehlo celoeurópske pátranie. Heshamov otec, Kamerunčan, chlapčeka zobral od babky, priamo z okna. Úradníkom sa ho podarilo vypátrať za pomoci slovenskej veľvyslankyne v Španielsku na Gibraltáre. VIAC TU.

Téme sa venuje reportér Dárius Haraksin. INFORMÁCIE ONLINE TU.

fb darius haraksin TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy