Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Blonďavá Mária (4) za rodičmi neplače. Stačia jej bábiky
Zdielať na

Blonďavá Mária (4) za rodičmi neplače. Stačia jej bábiky

ATÉNY / Osud 4-ročného dievčatka, ktoré odobrali rómskym manželom, je stále nejasný. Zatiaľ čo polícia pátra po biologických rodičoch, grécki Rómovia sa búria proti zadržaniu manželov. Považujú ich za vzorných rodičov a úrady obviňujú zo zaujatosti.

Všetky deti sú ukradnuté

"Ich deti za nimi plačú. Plačú aj za Máriou. Plačú za otcom aj za mamou, stále iba plačú," opisuje miestny vajda. O zadržaní manželov rozhodol v pondelok grécky súd, ktorý ich obvinil z únosu. Miestnym Rómom sa toto rozhodnutie nepáči. Vidia v ňom rasizmus a diskrimináciu.

"Všetci teraz budete kričať, že aj toto dieťa je ukradnuté. Všetky sú ukradnuté," hovorí miestna obyvateľka. Ľudia žijúci vo Farsale blonďavého anjelika a jeho rodinu poznali.

Márii tu bolo dobre

"Vídaval som ju žobrať na ulici aj s tým dievčatkom. Raz som sa jej spýtal, ako je možné, že má blonďavé dieťa a povedala mi, že ho má s blonďavým mužom," vysvetľuje obyvateľ Farsaly.

Ani potom, ako dvojicu zatkli, nelámu palicu nad miestnymi Rómami. "Nemáme s nimi žiaden problém. To, čo sa stalo, sa týka iba tej konkrétnej rodiny, ostatní s tým nič nemajú," dodáva. "Tomu decku tu bolo dobre. Áno, kúpili ho. To sa robí - keď niekto nemá deti. Možno bola jeho matka chudobná, možno mala problémy a chcela, aby bolo malej dobre," dodáva obyvateľka osady.

Medzičasom úrady zistili, že Mária je staršia, než sa predpokladalo. Podľa prehliadky zubov má 5 alebo 6 rokov. Lekárov najviac udivuje to, že dievčatko za nikým neplače a nikto jej nechýba. Ani otec, ani mama. Všetku svoju lásku venuje iba svojím bábikám.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER!

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy