Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Osadníci si z blonďavej Márie (4) urobili cvičenú opičku
Zdielať na

Osadníci si z blonďavej Márie (4) urobili cvičenú opičku

ATÉNY / Dieťa sme neukradli, ale adoptovali. S týmto tvrdením prišiel manželský pár z Grécka, ktorý už polícia obvinila z únosu 4-ročného dievčatka. Nájdené dieťa dostalo po prevalení kauzy prezývku Blonďavý anjelik.

Tvrdili, že dievčatko je ich

Blonďavý anjelik spôsobil rozruch na celom svete. Vyše 8 000 ľudí zo všetkých kútov sveta od Austrálie, cez Ameriku až po Európu doteraz kontaktovalo charitu s tvrdením, že ide o ich dievčatko. Manželia, ktorí doteraz predstierali, že sú Máriinmi rodičmi, čelia obvineniam z únosu. Ich právnici nevedia, kam prv skočiť.

"Nechajte nás, prosím, máme pred sebou veľa roboty," hovorí právnička obvinených manželov Maletta Palavra. Až donedávna manželia tvrdili, že dievčatko je ich dcérou. Napriek tomu, že je blonďavé a oni sú obaja rómovia.

Nevedia ani jej národnosť

Testy DNA dokázali že je to podvod. Teraz teda prišli s tvrdením, že dieťa adoptovali od biologickej matky. Jej totožnosť však zatiaľ nepoznajú ani ich právnici. "Hľadáme ju. Veríme, že v najbližších hodinách, či dňoch ju vypátrame," hovorí právnik obvinených rodičov Kostas Katsavos.

Nikto zatiaľ nepozná ani Máriinu národnosť. Špekuluje sa, že by mohla pochádzať zo severnej Európy alebo východnej Európy. Celý prípad smrdí porušovaním práv dieťaťa a obchodom s bielym mäsom.

Obvinení manželia prihlásili na úradoch celkovo 14 detí. Mesačne na ne vraj brali od štátu asi 2 500 eur. Príbuzní a známi manželov ich však bránia, že o deti vrátane Marie sa príkladne starali. Svedkovia však tvrdia, že dievčatko zneužívali na žobranie a spravili si z nej doslova cvičenú opičku. Hlavnou úlohou polície zostáva vypátrať rodičov malého dievčatka a zistiť, ako sa dostalo od nich až do rómskej osady v Grécku.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK!

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy