Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
VIDEO. Unesené Češky prosia vládu o pomoc
Zdielať na

VIDEO. Unesené Češky prosia vládu o pomoc

PRAHA / Únoscovia zverejnili nové video s dvomi českými dievčatami unesenými tento rok v Pakistane. Médiám ho poskytli rodiny unesených. Mladé ženy Antonie Chrásteková a Hana Humpálová na zázname prosia českú vládu o pomoc a sťažujú sa, že sú v zlom zdravotnom stave.

Nestabilný zdravotný stav

Video vzniklo 23. augusta, jedna z unesených na záberoch ukazuje noviny z toho dňa. České ministerstvo zahraničia uviedlo, že nahrávky nebude komentovať.

Na záberoch hovoria ženy oddelene, prevažne anglicky. "Môj zdravotný stav nie je stabilný, najmä kvôli potravinám a vode. A zhoršuje sa," hovorí na videu Hana Humpálová. "Obávam sa taktiež o svoju kamarátku, ktorá bola so mnou, pretože neviem či je na žive alebo nie," dodáva.

Ďakuje rodine za lásku a podporu

Potom zlomeným hlasom a so slzami v očiach popisuje, ako si praje byť pochovaná. "Ďakujem rodine za lásku a podporu, ktorú mi poskytovali celý život," hovorí. Taktiež podotýka, že nevie, ako dlho ešte vydrží.

Druhá z unesených, Antonie Chrásteková, nalieha na českú vládu, aby im pomohla. "Vyviňte prosím čo najväčší tlak na pakistanskú vládu, aby spolupracovala s mojimi únoscami. Dajte im, prosím, čo chcú. Pomôžte mi prosím dostať sa skoro domov," hovorí.

Modlite sa ku mne...

Po chvíli prejde do češtiny a hovorí svoje posledné prianie. "Prosím až umriem, myslite na mňa iba v superlatívoch. Modlite sa ku mne, ja uvidím. A nebuďte dlho smutní, pretože budem na krajšom mieste. Mám vás strašne moc rada všetkých. Prosím vás, na pohrebe mi zahrajte pesničku Don´t Speak od Gwen Stefani a od Sunshine Top!Top! The Radio a ďalšie pekné pesničky," hovorí Chrásteková.

Ďalší videozáznam zverejnili taktiež matky unesených dievčat. Hovoria na ňom o tom, že sú rady, že ich dcéry sú nažive. Vyjadrujú nádej, že o ich deti je dobre postarané.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

noviny.sk/blesk.cz

Súvisiace články

Najčítanejšie správy