Jasno
17°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Tento suvenír ho vyjde draho! Colníci zadržali muža vracajúceho sa z Kolumbie
Zdielať na

Tento suvenír ho vyjde draho! Colníci zadržali muža vracajúceho sa z Kolumbie

PRAHA / Suveníry z dovolenky vedia byť rôzne, ale niektoré môžu znamenať roky väzenia. Českí colníci priamo na letisku zadržali muža, ktorý sa vracal z Kolumbie. V batožine mu našli 5 kilogramov kokaínu.

​Na pražskom letisku zadržali pašeráka drog. "Muž pricestoval na leteckej trase Medellín - Bogota - Frankfurt - Praha. Colníci muža zadržali na základe vytipovania kriminalistom národnej protidrogovej centrály," uviedla hovorkyňa colnej správy ČR Martina Kaňková. Po zadržaní mužovi prehľadali batožinu, v ktorej našli štyri veľké kvádre s neznámou zlisovanou látkou, zabalenou vo fólií.

Zadržaný 44-ročný muž poľskej národnosti v kufri pašoval cez 4,5 kilogramu kokaínu. Muž bol predaný národnej protidrogovej centrále. Kriminalisti vyšetrujú, či bola droga určená pre trh v stredovýchodnom regióne alebo mala putovať do inej cieľovej destinácie. Muž za pašovanie drog môže dostať vysoký trest. "Vzhľadom k množstvu drog, ktoré mal zadržaný pri sebe, a k spolupráci s organizovanou skupinou pôsobiacou vo viacerých štátoch, mu hrozí 10-18 rokov väzenia," informovala hovorkyňa protidrogovej centrály, Lucie Šmoldasová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy