Oblačno
16°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Žena rozdelila bratov! Kristiána (3) mala uniesť do zahraničia
Zdielať na

Žena rozdelila bratov! Kristiána (3) mala uniesť do zahraničia

MICHALOVCE / Zdanlivá rodinná idylka sa zmenila na utrpenie dvoch malých chlapčekov. Tí boli od seba násilne oddelení. Za všetkým je rozhodnutie ženy, ktorá ich priviedla na svet. Otec je v úlohe štatistu.

Tvrdila, že ide navštíviť matku

Vo chvíli, keď Katarína odchádzala s malým Kristiánom preč z domu tvrdila, že ide na návštevu k svojej matke. Najbližší príbuzní ich však takmer mesiac nevideli. "Ešte som ich odniesol na vlak, pobozkal som ju, rozlúčil sa s ňou," hovorí otec detí Dušan Pulko.

Matka dvoch synov však otcovi na diaľku oznámila, že sa rozhodla odísť do zahraničia. Vedome tak od seba oddelila iba 3-ročného Kristiána a 5-ročného Dušana. "Že medzi nami je koniec a že staršieho syna si mám nechať a mladší je jej," hovorí Dušan.

Otec sa snažil situáciu vyriešiť v prospech oboch malých detí len aby vyrastali spolu. Pochopenie u matky však nenašiel. "Príď si po neho, keď ho chceš," uviedla v telefonáte Dušanova manželka. Adresu mu však nedala.

Otec svoj boj nevzdáva

Podľa medzinárodných pravidiel ide jednoznačne o únos. Na Slovensku však platia iné zákony. "Policajti prijali trestné oznámenie pre podozrenie z prečinu únosu, ktoré poverený príslušník policajného zboru odmietol," uviedla hovorkyňa KR PZ Košice Jana Mesárová.

"Iné okolité štáty Európskej únie majú únos kvalifikovaný ako trestný čin," uviedla riaditeľka CIPC Andrea Cisárová. Otec svoj boj nevzdáva. Stále nevie, na akej adrese sa jeho synček nachádza.

Pomocnú ruku mu podali v špecializovanom centre. "Žiadosť na súd, kde by sa malo začať konanie o navrátenie o dieťa. Toto konanie v zmysle medzinárodných dohovorov by malo byť riešené do šiestich týždňov," dodala Cisárová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy