Jasno
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Filip dostal za zabitie Mareka (†24) tri roky. Brat obete si chce počkať...
Zdielať na

Filip dostal za zabitie Mareka (†24) tri roky. Brat obete si chce počkať...

Za zabitie 24-ročného Mareka na autobusovej zastávke dostal obžalovaný Filip 3 roky vo väzení. S rozsudkom nebola spokojná rodina mŕtveho chlapca. Čas na odvolanie proti trestu si nechal aj obžalovaný. Pojednávanie sa skončilo zhruba pred hodinou.

Vraj na dobrú noc...

Incident sa odohral na autobusovej zastávke MHD na Estónskej ulici ešte v sobotu 19. novembra minulého roka. Marek sa vracal z Vrakune z narodeninovej oslavy a na zastávke sa len zastal kamaráta, ktorého napadol neznámy muž pri automate na lístky. Útočník bol Filip, ktorý mal po smrteľnej rane chlapcovi v bezvedomí ešte adresovať mrazivé slová: "vraj to má na dobrú noc."

Zlomená mama skončila v slzách

Marekovi nepomohla ani okamžitá operácia, zlyhalo mu srdce. Súd dnes dopoludnia vyniesol rozsudok. Útočník dostal za neúmyselné zabitie 3 roky. Najťažšie rozsudok niesla mama zabitého Mareka. Trest tri roky za smrť milovaného syna ju doslova položil a skončila v slzách.

Obžalovaný Filip 3-ročný trest nekomentoval. No tvrdé slová mu po vynesení rozsudku adresoval brat mŕtveho Mareka, ktorý smerom k nemu povedal: "Teším sa, keď sa dostaneš von. Stretneme sa." Pred našou kamerou Róbert ďalej vravel: "Som nahnevaný, naštvaný a nenechám to len tak."

Či sa odvolajú, to ešte zvážia

Sudca nepristúpil na zmenu kvalifikácie skutku, Filipa odsúdil za zabitie a nie za usmrtenie tak, ako to chcela obhajoba. No na druhej strane trest za zabitie mu vymeral v dolnej hranici. Ako sudca uviedol v záverečnej reči, poľahčujúcimi okolnosťami bolo, že Filip sa sám prihlásil na polícii, skutok priznal a pred súdom oľutoval a ospravedlnil sa rodine mŕtveho chlapca

Obhajca Filipa Alexander Filo po otázke, či sa s jeho klientom odvolajú, odpovedal: "Zvážim to s mojím klientom, čakali sme iné rozhodnutie, ale nemôžem komentovať rozhodnutie súdu." Rovnako, ako obžalovaný, tak aj prokuratúra si nechala čas, či sa vôbec odvolá. Ak sa tak stane, vec pôjde v najbližšom čase na krajský súd.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy