Zatiahnuté, dažďové prehánky
14°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Rok od tragédie na zastávke. Rodina stále smúti za Marekom(†24)
Zdielať na

Rok od tragédie na zastávke. Rodina stále smúti za Marekom(†24)

Takmer rok uplynul od tragédie na autobusovej zastávke vo Vrakuni, kde po údere do tváre zomrel 24-ročný Marek. Smrtiacemu úderu predchádzal banálny konflikt, ktorý sa skončil zbytočnou smrťou. 26-ročný Filip sa vo štvrtok opäť zodpovedal pred súdom.

Bezdôvodný útok

Marekovi blízki sa stále nevedia zmieriť s tým, že ich syn sa nedožil blízkych 25. narodenín, ktoré mal osláviť vlani na Vianoce.Vo štvrtok sa opäť zoči voči stretli s bývalým atlétom Filipom K., ktorý pod vplyvom alkoholu v novembri minulého roka napadol ich syna a jeho kamaráta.

"Keď som vhadzoval mince do automatu, tak sa ma spýtal, že čo tu chceš a v tom jedna, druhá rana," spomína na útok Marekov kamarát.

Súd sa končí

Senát už vypočul posledného svedka. Jedného z Filipových kamarátov, ktorý celý incident videl na vlastné oči. Väčšinou si však nespomínal. Potvrdil ale, že Filip oboch chlapcov udrel do tváre. Marek zomrel na mozgovú smrť a vnútrolebečné poranenia v nemocnici.

Najbližšie pojednávanie sudca naplánoval na koniec novembra. Marekova rodina dúfa v rozsudok. Súd si podľa hovorcu bratislavského krajského súdu Pavla Adamčiaka vyžiadal spis z pezinského okresného súdu z ďalšieho konania obžalovaného pre prípadné udelenie súhrnného trestu.

Útočník vraj ľutuje

Obžalovaný Filip už v minulosti na pojednávaní vyjadril ľútosť a rodine sa ospravedlnil. "Každý deň to ľutujem, čo sa stalo . Aj touto cestou sa chcem ospravedlniť rodine," povedal na pojednávaní.

Filip sa snažil súd presvedčiť, že konal neúmyselne. A dúfa, že mu jeho čin prekvalifikujú zo zabitia na usmrtenie. Trest by mu tak mohli znížiť až o 7 rokov.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy