Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Vražda tehotnej Dominiky (†18). Andrej si posedí 23 rokov!
Zdielať na

Vražda tehotnej Dominiky (†18). Andrej si posedí 23 rokov!

Začiatkom roka 2011 otriasla obcou Turie vražda. Mladú gymnazistku brutálne dobodal a ubil kladivom v kotolni rodinného domu jej priateľ Andrej Báthor. Aj keď s ním Dominika Pirošíková čakala chlapčeka, chcela sa s ním rozísť. Hádka dvoch mladých ľudí sa skončila tragédiou.

Báthor na súd neprišiel

Rodina zosnulej gymnazistky sa konečne dočkala. Andrej, ktorý tehotnej priateľke zasadil 37 bodných rán, sa voči rozhodnutiu okresného súdu z 25. mája odvolal. Verdikt znel vtedy jasne: chladnokrvný vrah si v base posedí 23 rokov! 

Na štvrtkový krajský súd Báthor neprišiel. "Mal sa k tomu postaviť ako chlap," povedala matka nebohej dievčiny Anna Pirošíková. Andrej zabil Dominiku nožom a kladivom. Prišiel do domu jej rodičov rovno z krčmy. Pohádali sa a Andrej si šiel do kuchyne pre nôž.

Podľa sudcu najlepšie charakterizoval motív vraha Dominikin brat Martin: "Obžalovanému muselo "prepnúť" a keď zistil, že ho chce Dominika opustiť, povedal si  - ak nebudeš moja, nebudeš nikoho." 

Nešťastná matka nebohej ženy

Matka nebohej Dominiky ťažko počúvala odvolanie, v ktorom Báthor tvrdil, že nôž na neho ako prvé vytiahlo útle dievča a on sa len bránil. Krajský súd dokonca žiadal, aby ho súdili nie za vraždu, ale za zabitie.

Verzii o sebaobrane, našťastie, senát neuveril a jeho odvolanie tak zamietol. Andrej Báthor bude za vraždu sedieť za mrežami 23 rokov. Po záverečnom verdikte kroky Dominikinej matky viedli na cintorín, kde je pochovaná jej dcéra a nenarodené vnúča.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy