Zatiahnuté, dažďové prehánky
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
AUTENTICKÉ ZÁBERY: Popradčan (54) unikal policajtom autom aj pešo
Zdielať na

AUTENTICKÉ ZÁBERY: Popradčan (54) unikal policajtom autom aj pešo

Mala to byť len rutinná kontrola. No zvrhla sa na poriadnu naháňačku! Vodič totiž miesto toho, aby zastavil hliadke mestskej polície v Poprade, dupol na plyn. Išiel totiž v časti Veľká po ceste, kde je prejazd zakázaný. Nuž a dôvod, prečo tak napokon urobil, prekvapil aj samotných policajtov... Viac zisťovala reportérka Zuzana Pojedincová.

Najprv v aute, potom po vlastných nohách

"Presúval sa po mestskej časti Veľká, dokonca skončil v jednej ulici v protismere, tam prešiel dvoma uličkami," popisuje naháňačku náčelník polície Jaroslav Marušin. Vodič modrej Fábie si totiž policajné majáky akoby nevšímal. Mestskí policajti dokonca požiadali o pomoc aj dopravnú políciu, no vodič si unikal ďalej.

Policajti nevedeli, kto vlastne v aute sedí a prečo sa vodič chce vyhnúť kontrole. Auto malo nemecké prepravné značky a muž za volantom mohol byť opitý. Nakoniec auto zabočilo do jedného z dvorov, šofér vyskočil, preskočil plot a snažil sa utiecť. To už ho ale policajti mali v rukách.

Prekvapení policajti...

A kto sedel za volantom? Išlo o 54-ročného Popradčana, ktorý nebol ani opitý, auto mal v poriadku a zaparkoval do vlastného dvora! Policajtom vysvetlil, že konal skratovo, čo ich poriadne prekvapilo. Našťastie však nikoho nezranil. Napokon vysvetlil, že je vážne chorý a berie lieky, ktoré zrejme ovplyvnili jeho konanie.

"Nevedel nám ani poriadne vysvetliť, prečo vlastne unikal... Vodič bol riešený blokovou pokutou 150 eur," dodáva Marušin. Policajti teda vyzývajú vodičov užívajúcich lieky, ktoré ovplyvňujú pozornosť, aby zvážili či zvládnu rušnú premávku a zvýšili pozornosť...

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy