Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Dohra v prípade antirúškarov: Okresný súd rozhodoval vyše šesť hodín
Zdielať na

Dohra v prípade antirúškarov: Okresný súd rozhodoval vyše šesť hodín

PIEŠŤANY / Rozhodovanie Okresného súdu v Piešťanoch o osude mužov, ktorí sa pobili s policajtmi v supermarkete a to pre nedodržiavanie protipandemických opatrení, trvalo v nedeľu, 6. novembra, až do večera. Kým jeden z nich mohol zo súdu odísť, druhého eskortovali do väzby.

"Je to strašne ťažké, takto vidieť svoje dieťa a takto zmanipulované, je to strašné," hovorí matka obvineného Mateja. Odmietanie rúšok a protipandemických opatrení, ktoré vyústilo do ostrej potýčky s policajtmi sa skončilo pre troch mužov obvinením z výtržníctva a útoku na verejného činiteľa. Jeden z policajtov prišiel o zub, ďalší krvácal z hlavy. Pre dvoch obvinených žiadala prokurátorka väzobné stíhanie. Okresný súd v Piešťanoch rozhodoval vyše šesť hodín. V nedeľu, 6. novembra, krátko pred pol desiatou hodinou večer bola atmosféra pred piešťanským súdom už relatívne pokojná. 

Sudkyňa vzala jedného z obvinených mužov do väzby, druhého pustila na slobodu

"Sudca pre prípravné konanie OS PN vzal jedného obvineného do väzby z dôvodnej obavy, že bude pokračovať v trestnej činnosti," vysvetlila hovorkyňa Krajského súdu v Trnave Jana Kondákorová. "Toto by som nikdy nepovedala, že sa takéhoto niečoho dožijem," dodala matka obvineného Mateja. K situácii sa vyjadril aj obvinený Jozef : "Je to nespravodlivé, mňa to veľmi mrzí, on je zatknutý presne pre to, že mňa chránil."

"U druhého obvineného nahradil dôvody väzby dohľadom probačného a mediačného úradníka," vysvetlila Jana Kondákorová. Krivdu cíti najmä rodina 36-ročného väzobne stíhaného Mateja z Nitry, ktorý je inak bývalý príslušník ozbrojených síl. Podľa jeho najbližších ho skupina takzvaných antirúškarov zmanipulovala. "Lebo objal chlapa, aby ho chránil pred policajtmi, aby ho nezatkli a za to si to odniesol on," vyjadrila sa k situácii aj sestra Mateja.

"Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, prokurátor aj obhajca podali sťažnosť, o ktorej rozhodne po predložení Krajský súd v Trnave," vysvetlila Jana Kondákorová. Všetkým trom obvineným mužom hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy