Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Antirúškarom zo supermarketu hrozí až päťročné väzenie. Kaliňák sa k zásahu postavil kriticky
Zdielať na

Antirúškarom zo supermarketu hrozí až päťročné väzenie. Kaliňák sa k zásahu postavil kriticky

BRATISLAVA / Trojica zadržaných odporcov pandemických opatrení, ktorí boli v skupine výtržníkov v piešťanskom supermarkete, už čelí obvineniu a hrozí im väzba. Na správanie sa antirúškarov reagoval aj bývalý minister vnútra, Robert Kaliňák. Reagovali aj sociálne siete, a to neúprosnou satirou.

Stalo sa to v obchodnom dome v Piešťanoch, kde okrem klasického predvianočného zhonu, sa stal zhon iný. Anticovidový. To znamená, popieračov rúšok, vakcín a odborníkov z renomovanej vysokej školy života. Odopieranie nákupu ľuďom, ktorí dodržujú pravidlá, môže mať aj trestnoprávnu dohru. "V súvislosti so štvrtkovým incidentom v piešťanskom supermarkete obvinila vyšetrovateľka troch mužov z prečinov útoku na verejného činiteľa a výtržníctva. Po vykonaní potrebných úkonov bude podaný návrh na ich väzobné stíhanie ako aj na tzv. super rýchle konanie. Bližšie informácie vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nie je možné v súčasnosti poskytnúť," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Zlatica Antalová.

Kriticky sa k zásahu policajtov postavil exminister vnútra Robert Kaliňák, ktorý si ich však počas svojho ministrovania zvykol zastávať. "Dnes sme svedkami toho, že za jedno rúško, keď si ho dám dole, by na mňa naskákali policajti? Čo je to za porušenie zákona?," skonštatoval exminister vnútra Robert Kaliňák. "Čo budú robiť, keď budú potrebovať pomoc policajtov?," povedal Roman Mikulec, minister vnútra SR. 

Minister obrany antirúškarov opätovne nazval vandalmi, dezolátmi a opicami. "Stále tá istá skupina výtržníkov, ktorí pre našu spoločnosť nerobia nič dobré. Naopak, porušujú zákony, provokujú, ničia, urážajú, vyhrážajú sa. Pokiaľ si nedokáže štát poradiť s touto malou skupinou, porušujúcou existujúce právne normy, tá oveľa väčšia, slušná časť obyvateľov, bude trpieť. A to nesmieme pripustiť," vyjadril sa minister obrany Jaroslav Naď. Tak ako antirúškari hovoria, že ich počiny uvidí celé Slovensko, rovnako uvidí aj recesiu z ich počinov.


Súvisiace články

Najčítanejšie správy