Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Streľba v Bratislave: Muž mal vystreliť po skupinke ľudí
Zdielať na

Streľba v Bratislave: Muž mal vystreliť po skupinke ľudí

BRATISLAVA / Sobotné ráno na Obchodnej ulici narušili výstrely. Smerovať mali na skupinu mladých mužov. Páchateľa policajti zakrátko zadržali. Pri úteku zahodil batoh s podozrivou látkou a následne sa snažil skryť pod autom.

Muž so zbraňou v ruke mal mieriť na skupinu mužov. Tí okamžite privolali políciu. Traja muži nemohli ani len tušiť, že muž má plynovú pištoľ. V strachu o život volali operačné stredisko. Najbližšie k miestu to mali mestskí policajti z ich stanice priamo na Obchodnej. V zapätí bola na mieste aj hliadka Pohotovostnej motorizovanej jednotky. "V zmysle oznámenia mal po skupine mužov z plynovej pištole vystreliť iný muž," uviedol hovorca KR PZ BA Michal Szeiff.

"Policajti útvaru zásahovej jednotky a kynológie sa na mesto dostavili tesne pred príchodom štátnej polície. Následne s hliadkami policajného zboru prepátravali okolie," vyjadrila sa hovorkyňa mestskej polície Bratislava Barbora Krajčovičová. Muž, ktorý nebojácne strieľal v centre Bratislavy sa pred prichádzajúcou hliadkou schoval pod auto vo dvore na obchodnej ulici. "Na základe informácií z operačného strediska mestskej polície sa im podarilo pod jedným zo zaparkovaných vozidiel spozorovať podozrivého muža," ozrejmila Krajčovičová.

Zo svojho úkrytu už nemal úniku a skončil v putách. Policajtom odovzdal aj zbraň. Zatajiť však chcel čiernu kapsičku, ktorú zahodil. Bola v nej podozrivá kryštalická látka. Podľa informácií TV JOJ mal muž obchodovať s drogami. "Zadržaný muž bol eskortovaný na policajné oddelenie. Vyvodením trestnoprávnej zodpovednosti sa v súčasnosti zaoberá poverený príslušník Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave I," dodal Szeiff.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy