Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Tragická noc v Houstone: Na hudobnom festivale zahynulo najmenej 8 ľudí
Zdielať na

Tragická noc v Houstone: Na hudobnom festivale zahynulo najmenej 8 ľudí

USA/HOUSTON / Najmenej osem ľudí zomrelo a ďalšie stovky vrátane detí sa zranili na hudobnom festivale v texaskom Houstone. Tlačenica vypukla počas vypredaného koncertu rappera Travisa Scotta. K tragédii došlo vo chvíli, keď sa dav začal tlačiť smerom k pódiu, čo spôsobilo paniku a zranenia.

Obľúbený festival v Houstone čelil náporu fanúšikov. Davy ľudí ešte pred koncertom rappera Travisa Scotta prerazili bezpečnostné zátarasy a vtrhli do areálu. Už vtedy bolo na mieste niekoľko zranených. "Je to udalosť, po pandémii prvá takáto veľká akcia," reagoval návštevník festivalu.
Vystúpenie hlavnej hviezdy prilákalo 50-tisíc prevažne mladých ľudí. Hlavná tragédia nastala o niekoľko hodín neskôr, keď sa na pódiu objavil známy rapper. "Ľudia sa začali tlačiť k pódiu, viacerí z nich spadli, stratili vedomie, došlo k panike," vysvetlil šéf miestnych hasičov Samuel Peňa.

V tlačenici zomrelo 8 ľudí, ďalšie stovky sa zranili. 17 z nich skončilo v nemocnici. Na mieste zasahovalo niekoľko stoviek policajtov a príslušníkov bezpečnostných služieb. "Všetko sa zbehlo v priebehu pár minút. Odrazu na zemi ležali ľudia a vyzeralo to, že majú infarkt," vysvetlil zástupca veliteľa polície Larry Satterwhite. Polícia už zriadila krízové centrum v miestnom hoteli. "Niektorí rodičia sa na nás obrátili o pomoc, pretože nemohli nájsť svoje deti," veliteľ polície Troy Finner.

Celý komplex polícia označila za miesto možného trestného činu. Zatiaľ však stále zisťuje, čo spôsobilo nával divákov na pódium. Organizátori koncert predčasne ukončili a zvyšok festivalu zrušili.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy