Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Po útoku nožom vo vlaku sú viacerí ľudia zranení: Akt terorizmu je zatiaľ vylúčený
Zdielať na

Po útoku nožom vo vlaku sú viacerí ľudia zranení: Akt terorizmu je zatiaľ vylúčený

BAVORSKO/NEMECKO / V nemeckom rýchlovlaku ICE z Regensburgu do Norimbergu v sobotu, 6. novembra, v ranných hodinách pobodal muž cestujúcich. Polícia ho na mieste zatkla. Premávka na trati bola prerušená.

Súprava bola odstavená v bavorskej obci Seubersdorf, kde hneď po incidente prerušili vlakovú dopravu. Hovorca železničného dopravcu Deutsche Bahn informoval, že trať medzi Regensburgom a Norimbergom je približne od 9:00 hod. mimo prevádzky a vlaky sú odkláňané na iné trasy. Z odstavenej súpravy bolo podľa hasičov evakuovaných 200 cestujúcich.

Útok v Intercity-Express a traja ťažko zranení

Polícia Horného Falcka uviedla, že o 9:00 hod. dostala správu o brutálnom útoku v ICE na cestujúcich, a že krátko na to bol útočník, pôvodom zo Sýrie, na mieste činu zatknutý. "Sú zranení," povedal stanici Bayerischer Rundfunk hovorca polície a dodal, že nemá žiadne bližšie informácie k dotknutým osobám. Hovorca Červeného kríža stanici BR potvrdil, že pri incidente boli ťažko zranení traja ľudia.

Podľa zdroja z bezpečnostných zložiek, na ktorý sa odkazuje agentúra DPA, žiadna z obetí nie je v ohrození života. Nemecký minister vnútra Horst Seehofer uviedol, že okolnosti tohto hrozného útoku stále nie sú známe a pracujú na ich objasnení. Obyvatelia Seubersdorfu, ktorý sa nachádza zhruba 473 kilometrov južne od Berlína, podľa ministra už nečelia žiadnemu nebezpečenstvu. "Dúfam, že zranení a tí, čo boli svedkovia, sa rýchlo a úplne zotavia," vyjadril sa Seehofer.

Akt terorizmu je zatiaľ vylúčený

Nemecký bulvárny denník Bild v súvislosti s pravdepodobným útočníkom píše o 27-ročnom mužovi arabského pôvodu, ktorý vykazoval známky psychických problémov a vo vlaku volal o pomoc. Vyšetrovatelia nepracujú s verziou, že motívom útoku bol terorizmus.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy