Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Nezaslúžime si nefér útoky, odkázal vo výzve politikom hlavný hygienik Mikas
Zdielať na

Nezaslúžime si nefér útoky, odkázal vo výzve politikom hlavný hygienik Mikas

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Nezaslúžime si nefér útoky. Úrad verejného zdravotníctva SR a regionálne úrady verejného zdravotníctva sú odborné apolitické orgány, ktoré si plnia svoje povinnosti vyplývajúce zo zákonov a vyhlášok. Uviedol to v otvorenej výzve politickým predstaviteľom hlavný hygienik SR Ján Mikas.

Ako ďalej uvádza vo výzve hlavný hygienik, systém verejného zdravotníctva bol v poslednom období viackrát nekorektným spôsobom spomenutý v komunikácii určitých politických predstaviteľov. 

"Nemáme kapacitu, ale ani dôvod a oprávnenie vstupovať do politických súbojov. Naším cieľom je chrániť zdravie a životy, a to sa snažíme robiť s maximálnym nasadením od začiatku pandémie. Prosíme politických predstaviteľov, aby to rešpektovali,” dodal Mikas. Poprosil tiež všetkých politikov, ktorým záleží na zdraví a životoch voličov, aby podporili očkovanie proti COVID-19, nakoľko to môže v súčasnej epidemickej situácii pomôcť najviac.

Robert Fico: Nie som očkovaný a ani sa nedám očkovať

Bývalý premiér a predseda strany Smer - Sociálna demokracia Robert Fico v utorok na tlačovej konferencii obvinil vládu z falšovania údajov, ktoré sa týkajú očkovania proti ochoreniu COVID-19. Falšovanie sa týka priamo Roberta Fica a podľa jeho slov má súvisieť s povinnosťami, ktoré musia v rámci epidemických nariadení dodržiavať osoby prechádzajúce hranice štátu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy