Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Postrehy Slovákov v zahraničí: Takéto sú pravidlá v Grécku, Chorvátsku či na Malorke
Zdielať na

Postrehy Slovákov v zahraničí: Takéto sú pravidlá v Grécku, Chorvátsku či na Malorke

BRATISLAVA / Aj tento víkend sa Slováci presúvali na dovolenky do zahraničia a podelili sa s nami o svoje skúsenosti. My sa teraz vďaka nim presunieme aspoň na diaľku do Grécka, Chorvátska či na španielsku Malorku.

​Čo cesta za morom a prechod cez hranice, to u Slovákov iná skúsenosť. Kristína cestovala tento víkend s rodinou do Chorvátska cez hranice prešli takisto hladko. "Jediné, čo od nás chceli na maďarsko-chorvátskej hranici boli Covid pasy. Rodina, ktorá ale cestovala dve hodiny pred nami, tak isto mala tie Covid pasy pripravené, ale ich absolútne nepotrebovali, pretože ich od nich nikto nepýtal," povedala Kristína. V potravinách to funguje podobne ako na Slovensku. "Všetci sme mali poctivo tie rúška, bolo to úplne bezpečné," dodala Kristína.

Iná situácia je naopak v Grécku

"Kontrola na letisku síce bola, skontrolovali každého, ale nemôžem povedať, že bola dôsledná. No určite nemôžem hovoriť za celé Grécko, lebo som počula, že na niektorých ostrovoch, napríklad na Kréte, tak tam naozaj dôsledne porovnávali každý potrebný papier," vyjadrila sa Marianna Mašátová, redaktorka TV JOJ. Gréci sú podľa Marianny vďační za turistov, ktorí prišli vo vyššom počte ako minulý rok. "Nevyžadujú od ľudí rúška, 80 percent ľudí na to kašle a nikto ich na to ani neupozorňuje," doplnila Marianna.

Kontrola v Španielsku


Na španielskom ostrove Malorka je aj skupina Slovákov. A už pri príchode boli slovenskí turisti kontrolovaní hneď niekoľkokrát. "Na letisku nám 3-krát kontrolovali QR kód. Na recepcii hotela sme si museli dopredu vybrať jeden z časových úsekov, kedy budeme chodiť na raňajky a večeru. V interiéri je povinné rúško a takisto aj v reštauráciách nás vyzývajú, aby sme mali rúško v čase, keď nekonzumujeme jedlo," vyjadrila sa cestovateľka Mária.




Súvisiace články

Najčítanejšie správy