Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
V Prešove očkovali v nákupnom centre: Záujem bol veľký, museli povolať zdravotnícke posily
Zdielať na

V Prešove očkovali v nákupnom centre: Záujem bol veľký, museli povolať zdravotnícke posily

PREŠOV / Očkovanie sa začína viac prispôsobovať ľuďom. Prešovský samosprávny kraj spustil očkovanie už aj v nákupnom centre, ktoré sa nachádza na najväčšom prešovskom sídlisku. Nikto nemusel byť vopred zaregistrovaný, stačilo prísť. Napokon bol záujem už od rána taký veľký, že museli povolať aj očkovacie posily.

Očkovať plánovali začať o 10-tej hodine. Obchodné centrum otvárajú o hodinu skôr. No už vtedy stáli pred hlavným vchodom desiatky ľudí. "Rozhodli sme sa, že ideme ešte bližšie k ľuďom. Prišli sme do obchodného centra. Záujem je obrovský, predčilo to naše očakávania," vyjadril sa Milan Majerský, predseda Prešovského samosprávneho kraja. Neregistrovaných začali očkovať už v sobotu aj v iných slovenských mestách, či dokonca v dedinách. Napríklad aj v Rakúsoch pri Kežmarku. Očkovacie centrum pre neregistrovaných v Prešove zriadili medzi pobočkou banky a obchodom so športovým oblečením. Niektorí si tak stihli popri očkovaní vyriešiť aj niečo iné.

"Mali sme pripravený jeden očkovací tím - lekár, sestra, ale keď sme videli, aký je záujem, tak sme povolali aj náhradníkov, takže už teraz očkujú obidva tímy," povedal Jozef Tekáč, hlavný lekár Prešovského samosprávneho kraja. Medzi očkovanými boli aj takí, ktorí už podľa veku boli dávno na rade. No ale to za predpokladu, že sa dokázali popasovať s modernou technikou a podarilo sa im zaregistrovať.


Tí, ktorí sa v nedeľu prišli dať zaočkovať do obchodného centra, to až tak oceniť nevedia. Ale na rozdiel od drvivej väčšiny očkovacích centier, v obchodnom centre majú klimatizáciu. Priestory dostala krajská samospráva od obchodného centra zadarmo. Keďže záujem ich prekvapil, po vzore z Prešova chcú zorganizovať aj ďalšie očkovania v nákupných centrách.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy