Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Obvinený exfunkcionár NAKA sa ospravedlnil: Prokurátori vraj na neho nátlak nevyvíjali
Zdielať na

Obvinený exfunkcionár NAKA sa ospravedlnil: Prokurátori vraj na neho nátlak nevyvíjali

BRATISLAVA / Bývalý vyšetrovateľ Marián Kučerka, ktorý je obvinený z korupcie, sa ospravedlnil prokurátorom Ondrejovi Repovi a Michalovi Šúrekovi za to, že kedysi tvrdil, že na neho vyvíjali nátlak. Kučerkovo písomné ospravedlnenie zverejnil Úrad špeciálnej prokuratúry. Prokurátorom sa ospravedlnil ešte 23. marca.

"Úprimne ľutujem, že som 16. novembra 2020 u notára spísal vyjadrenie o tom, že Michal Šúrek a Ondrej Repa, prokurátori ÚŠP GP SR, na mňa robili psychický a fyzický nátlak pri našom vzájomnom stretnutí 9. novembra 2020 na ÚŠP GP SR, nakoľko uvedené skutočnosti sa nezakladajú na pravde," znie v Kučerkovom ospravedlnení.

Ako Kučerka ďalej uviedol, išlo o ľudské zlyhanie, mal vraj strach o svoj osud. "K žiadnemu nátlaku na moju osobu z ich strany nedošlo," napísal Kučerka. Obvinený exfunkcionár NAKA zároveň vyjadril ľútosť nad tým, že svoju manželku Katarínu Kučerkovú presvedčil, aby podpísala návrh na ich disciplinárne konanie, ktorý Kučerka následne podal na Generálnu prokuratúru SR. 

"Som si vedomý toho, že spätne nedokážem zvrátiť negatívne dôsledky svojho neuváženého konania vo vzťahu k ich osobám a osobám ich rodinných príslušníkov. Jediné, čo môžem spraviť, je touto formou vyjadriť svoju hlbokú a úprimnú ľútosť nad svojim ľudským zlyhaním a nielen sa im ospravedlniť, ale zároveň ich požiadať o odpustenie," doplnil Kučerka.

Mariána Kučerku zadržali ešte vlani v decembri v rámci akcie Judáš. Aktuálne sa nachádza vo väzbe. Vyšetrovateľ ho obvinil z prijímania úplatkov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy