Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Očkovanie na všetky spôsoby: Na východe podávali Sputnik, výjazdové tímy zavítali do osád
Zdielať na

Očkovanie na všetky spôsoby: Na východe podávali Sputnik, výjazdové tímy zavítali do osád

BRATISLAVA / V piatok na Slovensku pribudlo 6 120 ľudí zaočkovaných prvou dávkou vakcíny a 11 768 druhou dávkou. Plne zaočkovaných je už viac než 1 850 000 osôb. Vakcinačné centrá ponúkali aj tento víkend možnosť očkovania bez pozvánky. Na východe Slovenska podávali aj vakcínu Sputnik a výjazdové očkovacie tímy zavítali do rómskych osád.

​Viac ako stovka obyvateľov osady v Rakúsoch v sobotu namiesto chystania raňajok čakala v rade na očkovanie. Výjazdový očkovací tím z kežmarskej nemocnice prišiel do miestneho komunitného centra už o 7-mej ráno. A aj tu vakcinoval ľudí bez registrácie. Záujem bol obrovský, stačilo sa postaviť pred okienko, opýtať sa a bez problémov sa všetci dostali k prvej dávke.


Vo veľkokapacitnom centre v Michalovciach v sobotu očkovali vakcínou Sputnik. Ako prví prišli na rad tí, ktorí dostali prvú dávku pred mesiacom. "Približne 600 záujemcov, pričom v popoludňajších hodinách budeme očkovať aj prvou dávkou tejto vakcíny a to konkrétne 60 ľudí," uviedla hovorkyňa Košického samosprávneho kraja Anna Terezková. Registrácia na Sputnik už bola ukončená. Človek mimo oficiálnej databázy sa tak k prvej dávke nemusí dostať. "Ak sa v popoludňajších hodinách zvýši určitý počet vakcín, tak ho vieme aj takýmto spôsobom zaočkovať," doplnila Terezková. Ľudia sú s touto vakcínou spokojní. Mnohí však očakávajú, že čoskoro bude oficiálne zaregistrovaná.


Priamo zo školských lavíc smerujú do práce. Študenti Strednej zdravotníckej školy v Trnave už pravidelne každý víkend vypomáhajú v očkovacom centre, ktoré sa nachádza v priestoroch ich školy. Každý víkend príde takto do centra desať študentov. V tomto očkovacom centre je tento víkend možnosť dať sa zaočkovať bez registrácie novinkou. "Priebežne chodia tak 50 na 50 zaregistrovaných a nezaregistrovaných záujemcov o očkovanie. Je to pol na pol. Aj registrovaní, aj bez pozvánky. Sú medzi nimi aj prvoočkovanci," povedala Silvia Puteková, zdravotná sestra a pedagogička. Očkovanie bude na viacerých miestach Slovenska pokračovať aj v nedeľu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy