Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Počas dopravnej špičky došlo na R1 k hromadnej havárii. Medzi zranenými je aj dieťa
Zdielať na

Počas dopravnej špičky došlo na R1 k hromadnej havárii. Medzi zranenými je aj dieťa

OKRES ZVOLEN / Hromadná nehoda na R1. Stovky áut uviazli v niekoľko kilometrových kolónach medzi Žiarom nad Hronom a Zvolenom. Nehoda sa stala v piatok počas dopravnej špičky, v čase keď mnohí cestovali z práce či na dovolenky. Pri hromadnej nehode piatich áut sa zranili traja ľudia, vrátane 12-ročného dieťaťa.

​Vodiči hlásili, že ​kolóny dlhé desiatky kilometrov, stoja od Trnavej Hory až za Žiar nad Hronom. Hromadná nehoda sa stala počas dopravnej špičky, keď sa presúvali celé rodiny zo západu na východ Slovenska. Na R1 uviazli na dlhé hodiny. Stalo sa to v miestach, kde práve prebiehajú rekonštrukčné práce a cesta je zúžená do jedného pruhu. Doprava je tu spomalená a treba zvýšiť opatrnosť. Stačila chvíľková nepozornosť a zrazilo sa tu až päť áut.

"47-ročný vodič z Banskej Bystrice spozoroval kolónu vozidiel stojacich v obidvoch jazdných pruhoch. Neprispôsobil rýchlosť jazdy a narazil prednou časťou do pred ním stojaceho vozidla, ktoré následne odhodilo do ďalších dvoch stojacich vozidiel," vyjadril sa hovorca KR PZ BB Mário Bóna. "Všetci účastníci sú mimo vozidiel, boli tri zranené osoby, ktorým bola poskytovaná prvá pomoc a po príchode záchranárov boli naložení do sanitných vozidiel," povedal Ondrej Čižnár, HaZZ Žiar nad Hronom.

Medzi zranenými je aj jedno dieťa: 12-ročný chlapec. Aj s mamou sa viezol v aute, do ktorého narazilo ďalšie vozidlo. Náraz smeroval do zadnej časti auta práve na miesta, kde sedelo dieťa. "Záchranári na mieste nehody pomohli dvom dospelým osobám a jednému dieťaťu. Našťastie, bez život ohrozujúcich zranení. Po ošetrení boli všetci transportovaní do nemocnice," uviedla hovorkyňa OS ZZS SR Alena Krčová. 

Rušná R1 bola počas dopravnej špičky úplne neprejazdná. Posádky áut čakali niekoľko hodín kým sa doprava začala znova hýbať. Na diaľnici sa totiž nemali kde otočiť a tak im nezostávalo nič iné, iba čakať. "Dopravná nehoda si vyžiadala zranenia troch osôb a kompletné uzavretie oboch jazdných pruhov v smere na Zvolen na tri a pol hodiny," dodal Bóna. Pokiaľ vás čaká dlhšia cesta, je vhodné dopredu si pozrieť trasu a rovnako nachystať dostatok jedla a tekutín, ak by vás zastihli nepredvídané udalosti.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy