Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
V tábore došlo k vážnej nehode: Po úniku plynu majú inštruktori vážne popáleniny
Zdielať na

V tábore došlo k vážnej nehode: Po úniku plynu majú inštruktori vážne popáleniny

POVAŽSKÁ BYSTRICA / V piatok, 17. júla, predpoludním leteli až dva záchranárske vrtuľníky do obce Podskalie v okrese Považská Bystrica. V letnom tábore, ktorý bol plný detí utrpeli dvaja inštruktori vážne popáleniny.

Pri požiari sa zranili dvaja dospelí ľudia. Do nemocníc ich prevážali vrtuľníky. Tridsaťtriročná inštruktorka a dvadsaťtriročný inštruktor, obaja práve deťom v skautskom tábore pripravovali v stane obed, z jednej z plynových fliaš zrejme unikal plyn, ten sa vznietil a vzbĺkol, plamene uhasili ich ešte pred príchodom hasičov.

"Keď sme prišli na miesto už tam bola záchranná zdravotná služba," konštatoval veliteľ zásahu Milan Juríček. Hasiči skontrolovali priestor aj ďalšie fľaše, ktoré zostali v stane. "Sa tam nachádzali tri plynové fľaše, ktoré sme roztriešteným prúdom skrápali, aby náhodou nebola vyššia koncentrácia vo vzduchu, aby sa niekto nenadýchal nebezpečného plynu a takisto, aby nevybuchla fľaša," informoval veliteľ Juríček. Na miesto nešťastia leteli až dva vrtuľníky leteckých záchranárov z Trenčína a z Nitry. "Trenčianska posádka si prevzala do starostlivosti 23-ročného muža, ktorý utrpel popáleniny druhého stupňa v rozsahu 25 percent tela," uviedla hovorkyňa leteckej záchrannej služby v Poprade, Zuzana Hopjaková. Mladá žena mala popálené končatiny a to až na 15 percentách tela. "Obaja boli v stabilizovanom stave prevezení na kliniku popálenín do BA," doplnila hovorkyňa. Organizátori sa ale k tomu čo sa stalo vyjadriť odmietli. O vystrašené deti, ktorým sa týždenný pobyt v tábore skončil predčasne, sa postaral tím psychológov. "Poverený príslušník obvodného oddelenia v Považskej Bystrici začal trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví z nedbanlivosti," povedala hovorkyňa krajského riaditeľstva policajného zboru Danka Adámiková. Pre deti si postupne prichádzali rodičia. Ani oni ale žiadne informácie o tom, čo sa v tábore stalo, nemali. Ako vlastne k požiaru došlo zisťuje zisťovateľ príčin vzniku požiarov. Je ale možné že jedna z plynových fliaš mohla byť poškodená.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy