Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Minister zdravotníctva Krajčí pre TV JOJ: Bežná populácia sa k očkovaniu možno dostane až na jeseň
Zdielať na

Minister zdravotníctva Krajčí pre TV JOJ: Bežná populácia sa k očkovaniu možno dostane až na jeseň

Archívna reportáž: Celoplošný konflikt o testovaní

BRATISLAVA / Ľudia nad 18 rokov, ktorí boli zaradení do tretej vlny očkovania sa pravdepodobne dostanú k očkovaniu až na jeseň. Pravdepodobnosť, že by sa to stalo ešte v lete je veľmi nízka. Uvieodl to pre TV JOJ minister zdravotníctva Marek Kajčí. Rovnako má pre kritikov celoplošného testovania jasný odkaz.

Očkovanie bežnej populácie mimo kritickej infraštruktúry sa nezačne ani na Veľkú Noc, ale možno až na jeseň. Jedným z hlavných dôvodov sú problémy s registráciou tretej vakcíny AstraZenecea z Oxfordu. Pre TV JOJ to uviedol minister zdravotníctva Marek Krajčí pred rokovaním vlády. 

Jediné možné riešenie: celoplošné testovanie

Rokovanie vlády začalo o ôsmej hodine a jedným z bodov je aj plánované celoplošné testovanie. Šéf rezortu zdravotníctva odkazuje ľuďom, že v momentálnej situácii je celoplošné testovanie jediným vhodným prostriedkom na zníženie počtu infikovaných. Povedal aj, že ak by sa podarilo zaregistrovať tretiu vakcínu skôr, problémy budú v rámci logistiky dodávania vakcín. Najbližšie by sa teda tretia vlna očkovania mohla spustiť v lete. Kritikom Krajčí odkazuje, že situácia s nekontrolovateľne šíriacou mutáciou vírusu je kritická a celoplošné testovanie je najlepšia možnosť. 

S celoplošným testovaním nesúhlasia koaliční partneri

 Ako prvý prišiel s ďalším celoplošným testovaním na Slovensku premiér Igor Matovič. Potom sa začali vyjadrovať vedci a koaliční partneri, ktorí s testovaním celoplošne na Slovensku nesúhlasia. Tieto vyjadrenia vyústili akurát do celoplošného konfliktu, na čele ktorého je minister hospodárstva Richard Sulík, vedci a odborníci a oproti nim premiér Igor Matovič. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy