Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Viac ako 90% personálu a klientov v DSS je infikovaných, primátorka prosí o pomoc
Zdielať na

Viac ako 90% personálu a klientov v DSS je infikovaných, primátorka prosí o pomoc

SLIAČ / Primátorka Sliača prosí o pomoc. Miestne zariadenie pre seniorov je v zúfalej situácii. Pozitívni sú nielen klienti, ale aj väčšina zamestnancov. Ich stav je taký vážny, že sa fyzicky nevládzu starať o chorých klientov. Kolegyni Kataríne Kováčikovej povedala, že je možné, že cez sviatky nebude mať kto robiť.

Stav je kritický, pozitívnych je 90% klientov aj personálu. Situácia sa zhoršila doslovne zo dňa na deň. Kým seniori majú zatiaľ slabšie príznaky a mierne zvýšenú teplotu, medzi zamestnancami je to horšie a musia byť doma. 

"Bohužiaľ, personál má štyridsiatky horúčky, vážnejšie príznaky," informovala o stave Ľubica Balgová, primátorka mesta Sliač. Domov seniorov je mestským zariadením a primátorka teraz prosí verejnosť o pomoc. Pokryť potrebujú služby cez sviatky, aby sa mal o klientov kto postarať. Potrebujú personál, najmä opatrovateľov. Oslovili strednú zdravotnícku školu, aj zdravotnícku univerzitu. "Môžeme urobiť výzvu cez okresný úrad, ale to by nebolo dobrovoľné a tomu sa chceme vyhnúť," konštatuje primátorka mesta. Ako sa k ním nákaza dostala, zatiaľ presne nevedia, keďže tu platil dlhodobý zákaz návštev. Primátorka mesta predpokladá, že sa nakazil niektorý z klientov, ktorý bol na vyšetrení u lekára.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy