Polojasno
19°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Boli pozitívni na Covid -19, na ceste do nemocnice havarovali
Zdielať na

Boli pozitívni na Covid -19, na ceste do nemocnice havarovali

DONOVALY / Robotníci pozitívne testovaní na koronavírus sa vracali zo stavby domov do karantény. Cestu na Oravu prekazila na Donovaloch havária. Nabúral do nich 55 ročný vodič, išiel riskantne a navyše nemal ani vodičák.

Riskantnú jazdu si všimlo viacero vodičov, už pod Donovalmi jeho nebezpečné predbiehanie zachytila jedna z autokamier. Jazda 55 ročného muža skončila za zhruba 15 minút od tohto momentu, na Donovaloch haváriou. 

"Prebiehal cez dvojitú čiaru, dostal šmyk a trafili sme sa prednou časťou," opisuje účastník nehody. V aute, do ktorého nabúral, sedeli traja robotníci. Partia sa vracala zo stavby, potom čo dvaja z nich zistili, že sú pozitívni na koronavírus. 27 ročný vodič ich viezol do karantény, domov na Oravu. Obaja muži sa zranili a skončili v banskobystrickej nemocnici. "Kolegov som viezol, sú v nemocnici na pozorovaní," informuje jeden z účastníkov nehody. "Situácia bola komplikovaná, dvaja pozitívni na Covid -19, boli izolovaní a prevezení do nemocnice," konštatuje Ján Ťurek,z hasičského zboru v Banskej Bystrici. Hasiči pomáhali aj spolujazdcovi z druhého auta. Pri nehode sa tak zranili až traja z účastníkov. "Bol vyslobodený pomocou náradia," povedal Ťurek. Päťdesiatpäťročný muž pritom za volantom nemal ani sedieť, podľa polície mal totiž odobraté vodičské oprávnenie. Ohrozil premávku, začali trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví aj ohrozenie pod vplyvom návykovej látky. "Opakovane bol vyzvaný, aby sa podrobil odberom, čo odmietol, je to v štádiu vyšetrovania," povedala Faltániová, hovorkyňa krajského riaditeľstva. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy