Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Minister Lengvarský očkoval, iní ministri pomáhali s registráciou. Začala sa vianočná očkovacia kampaň
Zdielať na

Minister Lengvarský očkoval, iní ministri pomáhali s registráciou. Začala sa vianočná očkovacia kampaň

SLOVENSKO / V rámci celoslovenskej kampane "Darujme si Vianoce" sa dnes v očkovacích centrách objavil aj predseda vlády a viacerí ministri. Vladimír Lengvarský dokonca aj očkoval. Ostatní pomáhali najmä s registráciou ľudí. Zatiaľ najčastejšie tých, ktorí prišli na tretiu dávku. Tú už na Slovensku dostalo viac ako 571-tisíc osôb.

BANSKÁ BYSTRICA 

Počas superočkovacieho týždňa plánujú v banskobystrickom kraji zaočkovať 15-tisíc ľudí. Pre vakcínu si prišiel aj pán Tomík. Za mesiac bude mať 77 rokov, tento vek by aktívnemu turistovi netipoval nikto. "Bežne chodíme prechod SNP Nízkymi Tatrami, organizujú to chlapci, my si tak hovoríme, hoci najstarší toho roku je to už 56. ročník," povedal pán Tomík. 

Práve láska k horám, aby sa mohol aj naďalej venovať turistike je jeho motiváciou. Finančný príspevok za očkovanie plánuje darovať. "Ak mi ich dajú možno ich pošlem dakomu chudobnejšiemu ako som ja, ja ich nepotrebujem," uviedol Tomík. 

BRATISLAVA 

95 percent tých, ktorí prišli do priestorov Národný futbalový štadión prišli kvôli tretej dávke. Pri registrácii dopoludnia vo veľkokapacitnom očkovacom centre bratislavskej župy vypomáhal aj minister hospodárstva. "Jedni lebo chcú zarobiť, druhí lebo sú zodpovední," uviedol minister hospodárstva Sulík. 

Medzi tými, ktorí dnes tretiu dávku dostali, boli viacerí aj vo vyššom veku. A mnohí vraj boli rozhodnutí prísť aj bez motivácie získania schválenej finančnej odmeny. "Či s odmenou ale bez hlavne, že prišli," povedal Sulík. 

IVACHNOVÁ

Záujem o očkovanie v Ivachnovej bol veľký. Ľudí registroval sám premiér. "Sú milí, prichádzajú väčšinou na tretiu dávku, beží to veľmi hladko," uviedol Heger. Dokonca v tejto malej liptovskej dedinke očkoval aj minister zdravotníctva, ktorý odtiaľto pochádza. Očkujúci si ho pochvaľovali. "Cítim sa tu ako doma, lebo som doma," povedal Lengvarský. 

STROPKOV 

Počet zaočkovaných prvou dávkou najviac vzrástol v okrese Stropkov. V Stropkove očkovali aj dnes, v kultúrnom stredisku. Za prvé dve hodiny takmer 200 ľudí. "Vychádza nám to nejakých 23 percent prvoočkovancov," povedal lekár Pavol Staško. 

BOJNICE 

Primári z bojnickej nemocnice sa najnovšie podpísali pod výzvu v ktorej žiadajú ľudí, aby sa dali zaočkovať. "Očkovanie je jediná cesta, ako sa dostať z tejto epidémie," povedal primár Radoslav Strapko. 

Primár Radoslav Strapko by bol za normálnych okolností na operačnej sále a pomáhal pacientom. Biela medicína má však stopku a preto pomáha pri očkovaní. Dnes spolu s kolegami očkoval v prievidzskom hypermarkete. Záujem bol veľký a väčšinu záujemcov o vakcínu tvorili starší ľudia. 

Najčítanejšie správy