Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V Česku počet nakazených presiahol hranicu 15 tisíc. Zavádzajú nové opatrenia
Zdielať na

V Česku počet nakazených presiahol hranicu 15 tisíc. Zavádzajú nové opatrenia

Archívna reportáž

PRAHA / V Česku za piatok pribudlo najviac prípadov nákazy koronavírusu od konca júna, až 281. Celkový počet nakazených pacientov už presiahol hranicu 15- tisíc. Aktuálne je chorých rekordných 5290 ľudí. Vyplýva to z údajov ministerstva zdravotníctva. Od soboty vstupujú u našich susedov do platnosti aj nové opatrenia.

Od začiatku marca, kedy v Česku koronavírus odhalili po prvýkrát, sa ním nakazilo presne 15 081 ľudí. Viac než tri pätiny z nich sa už z nákazy vyliečili. Naopak 369 ľudí v súvislosti s  vírusom SARS COV2 podľahlo. Posledné dve obete hlásilo české ministerstvo zdravotníctva v piatok. V nemocnici je 142 ľudí s Covid-19, z toho u 20 pacientov je stav veľmi vážny. 

Vo štvrtok česká vláda rozhodla zaviesť opäť opatrenia. To prvé vstupuje do platnosti už dnes, v sobotu 25. júla. Minister zdravotníctva Adam Vojtěch nariadil plošné nosenie rúšok na hromadných akciách v interiéroch s kapacitou max. 100 ľudí, vrátane nočných klubov. Od pondelka bude obmedzená aj kapacita takýchto podujatí z 1000 na 500 ľudí. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy