Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Dopoludnia nakupujú seniori, v nedeľu bude zatvorené
Zdielať na

Dopoludnia nakupujú seniori, v nedeľu bude zatvorené

BRATISLAVA / Viacerí zákazníci boli v pomykove, ako je to s vyhradenými otváracími hodinami pre seniorov. Ak ste nariadenie rešpektovali doteraz, išlo len o vaše dobrovoľné rozhodnutie. Krízový štáb na čele s Úradom verejného zdravotníctva odklepol platnosť až od soboty.

Aj napriek tomu, že vláda ešte v úvode týždňa avizovala časové rozpätie, ktoré majú využiť starší ľudia na svoj nákup, špeciálne otváracie hodiny v obchodoch pre seniorov nadobudnú svoju právoplatnosť až v sobotu. Do dnešného podvečera sa čakalo na opatrenie, ktoré oficiálne vydá Úrad verejného zdravotníctva.

Namiesto pôvodných špeciálnych otváracích hodín pre seniorov, ktoré si určili potravinové prevádzky samy, je vyhradená doba na ich nákup iba od 9tej do 12tej. Takýto čas navrhla vláda Igora Matoviča.

"Našich zákazníkov vyzývame k rešpektovaniu hodín pre seniorov v čase od 9:00 – 12:00 hod., pri vstupe ich o tom aj budeme informovať. Momentálne preverujeme všetky naše možnosti, ako sme schopní zabezpečiť opatrenia zo strany vlády. Už dnes však musíme skonštatovať, že máme nedostatok teplomerov na jednotlivých predajniach," informuje hovorkyňa spoločnosti Billa Kvetoslava Kirschnerová.

"Niektoré tie obchody, čo mám informáciu, sa samé zabezpečili. Jednoducho mali ich tie teplomery zamestnanci tých obchodov doma v domácnosti," povedal premiér. Teplomery však nie sú jediné opatrenie, ktoré musia potravinové prevádzky dodržiavať.

Ochranné plexisklá

"Na všetkých našich pokladniciach, ktorých je viac ako 1 000 sme nainštalovali ochranné plexisklá, ktoré chránia náš personál pred prípadnou nákazou a taktiež v priestore všetkých pokladničných zón sme v priestore nalepili nálepky, ktoré naznačujú odporúčaný odstup medzi jednotlivými zákazníkmi," informuje Tomáš Bezák, hovorca obchodu Lidl.

"V najbližších dňoch budeme inštalovať nálepky na zem o dodržiavaní 2-metrových rozovstupov nielen pri pokladniach, ale aj pri pultoch s lahôdkami a mäsom," dodáva Kirschnerová.

Ak by ste sa aj chceli vyhnúť ošiaľu v obchodoch počas sobotňajšieho popoludnia a nakúpiť si na konci víkendu, máme pre vás zlú správu.

Všetky obchody budú v nedeľu zatvorené. Je to kvôli sanitárnym opatreniam a priestoru na oddych zamestnancov, ktorí pracujú v potravinách a sú počas krízy okrem zdravotníkov v prvej línii.

Najčítanejšie správy