Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Uvoľnené opatrenia spôsobili v Košiciach chaos. Pred magistrátom boli niekoľkohodinové rady
Zdielať na

Uvoľnené opatrenia spôsobili v Košiciach chaos. Pred magistrátom boli niekoľkohodinové rady

KOŠICE / Prvý deň uvoľňovania opatrení spôsobil na košickom magistráte chaos. Desiatky ľudí od skorého rána prišli zaplatiť miestne dane. Ľudia však stáli v niekoľkohodinovom rade.

Rady sa pred magistrátom mesta Košice tvorili už od pól 8 rána. Najčastejšie chcú obyvatelia vyplatiť daň, odpad či vyriešiť úľavy. Uvoľňovanie opatrení spôsobilo pred budovou úradu chaos. Množstvo, najmä starších ľudí prišlo zaplatiť miestne poplatky.

"Hneď ako sme to videli aj primátor vyšiel von a informoval ľudí o tom, že nie je nevyhnutné zaplatiť hneď v prvý deň, ale na zaplatenie majú 45 dní," vyjadril sa hovorca mesta Vladimír Fabian. 

Niektorí to však chceli mať "z krku" hneď v prvý deň otvorenia úradu a niekoľkohodinový rad si vystáli. Obrátiť sa však môžu aj na mestské call centrum, kde im poskytnú informácie ako inak môžu poplatky uhradiť.

 Dlhé rady neboli jediným problémom, ktorý obyvatelia riešili. Od januára mesto zvýšilo daň z nehnuteľnosti o približne 200%. Do mestskej pokladnice tak pribudne o 11 miliónov viac. "Radšej som ticho, lebo to navýšenie je skutočne nenormálne. Nenormálne! Z 19€ na 56€  za byt," vyjadrila sa obyvateľka Košíc. 

"Dôvodom pre zvyšovanie daní boli aj v Košiciach aj v iných samosprávach najmä sociálne balíčky bývalej vlády, ktoré tieto samosprávy neúmerne zaťažili," vysvetlil hovorca mesta. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy