Skoro jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Jozef Kmeťo zomrel krátko po prevoze sanitkou. Chvíľu predtým varoval pred koronavírusom
Zdielať na

Jozef Kmeťo zomrel krátko po prevoze sanitkou. Chvíľu predtým varoval pred koronavírusom

BRATISLAVA / Muž natočil video, v ktorom ľuďom oznamuje, že sa mu ťažko dýcha a čaká na sanitku. Vo videu sa obracia na všetkých ľudí s prosbou, aby neverili odporcom koronavírusu, a aby dodržiavali opatrenia.

V pondelok zomrel muž, ktorý sa ako publicista venoval aj informovaniu o Covide 19. Len pred niekoľkými hodinami sa Jozef Kmeťo sťažoval na náhle zhoršenie dýchania a zavolal si sanitku. Žiaľ, pomôcť sa mu už nepodarilo. Aj počas posledných hodín svojho života sa však stihol prihovoriť ľuďom a opäť zverejniť svoj názor na koronavírus.V pondelok, 26.októbra, na svoj profil na sociálnej sieti uverejnil bloger a rozhlasový reportér video, v ktorom oznamuje, že má ochorenie COVID - 19. Téme covidu sa venoval už predtým a upozorňoval na nebezpečenstvo popierania tejto choroby, či jej závažnosti.

"Dnes ma berie sanitka do nemocnice, pretože moje dýchanie sa veľmi-veľmi zhoršilo a je vážny stav, kedy ide pre mňa sanitka a odváža ma na infekčné oddelenie,"  prihovoril sa svojim priateľom cez Facebook len 47-ročný Jozef Kmeťo, bloger a rozhlasový reportér. "Ja by som bol veľmi rád, keby ste ľudí, ktorí neveria a myslia si, že koronavírus je len chripôčka, začali konečne posielať do zadku, pretože to nie je pravda," informoval Kmeťo

O niekoľko hodín neskôr sa na jeho profile objavila informácia o tom, že už nie je medzi nami. Podľahol ťažkostiam s dýchaním pri prevoze sanitkou. 
"Viete čo je najhoršie? Najhoršie, je, že nevinní ľudia na to doplácajú. Ja neviem, ako dopadnem, ale chcel som vám to povedať: nedajte sa ovplyvňovať, chráňte sa, noste rúška. Držte mi palce. Pokiaľ možno silu, ak vôbec ešte nejaké sila bude. Ahojte, držte mi palce," ukončil svoje video bloger. 

Podrobnosti o prípade zatiaľ nie sú známe. V tejto chvíli nie je jasné ani to, či je koronavírus jednoznačnou príčinou úmrtia. Odborníci však upozorňujú, že vírus neohrozuje len starších ľudí.

"Kovid zhoršuje stav pacientov s inými chorobami, ktorí by inak ešte mohli žiť niekoľko rokov, aj desiatky rokov," povedal lekár Peter Sabaka.

"Každý z nás sme jedineční, práve tento vírus je zákerný v tom, že nikto nevie ako sa naše telo vysporiada s týmto vírusom. V tej prvej fáze ochorenia väčšinou ide o takú bežnú virózu. Potom v druhej fáze nastupuje reakcia nášho vlastného organizmu a imunitného systému. Komplikácie môžu nastať u kohokoľvek. U mladších, ale aj starších," vyjadril sa pre TV JOJ minister zdravotníctva Marek Krajčí. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy