Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Tragická noc v Rožňave: V chatrči uhoreli dvaja ľudia
Zdielať na

Tragická noc v Rožňave: V chatrči uhoreli dvaja ľudia

Archívna reportáž

ROŽŇAVA / Ku tragickej udalosti došlo v utorok v noci v Rožňave. Pri požiari unimobunky tam o život prišli dvaja ľudia. Partia šiestich mužov v jednoduchej stavbe prebývala. Podľa informácií TV JOJ si priamo vo vnútri mali založiť oheň, aby sa zohriali.

Šesť mužov sa ohrievalo pri ohni, keď zrazu jeden z nich urobil niečo nečakané. Podľa slov mužov jeden z nich hodil paplón do ohňa, no a potom už horelo všetko. "Dostali sme informáciu, že by sa tam mali nachádzať ľudia, tak sme okamžite zahájili prieskum," vyjadril sa veliteľ zásahu hasičov Alexander Köteles. 

V plameňoch ostali dvaja muži. Údajne išlo o Martina a Jána. Ich totožnosť však polícia zisťuje. "V zhorenisku boli nájdené dve osoby bez známok života. Ich totožnosť zisťujeme," informovala 



"Na mieste sa nachádzali dve zuhoľnatelé telá, ktorým žiaľ už záchranári nedokázali pomôcť. Prostredníctvom lekára bol u oboch konštatovaný existus," informovala hovorkyňa FALCK Katarína Načiniaková.

Štyria muži stihli z horiacej chatrče ujsť. Pomoc záchranárov potreboval jeden z nich. "Pacient bol prevezený do nemocnice kvôli podozreniu na intoxikáciu splodinami horenia," dodala Načiniaková. 

Vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia. "Vyšetrovateľ OR PZ v Rožňave začal v tejto súvislosti trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia. Do trestného konania budú pribratí znalci z odboru zdravotníctva odvetvia súdneho lekárstva a kriminalistického a expertízneho ústavu PZ v KE," informovala policajná hovorkyňa Jana Mésárova. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy