Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Matovič verzus pendler z Prievidze. Premiér ma očiernil, tvrdí
Zdielať na

Matovič verzus pendler z Prievidze. Premiér ma očiernil, tvrdí

PRIEVIDZA / V utorok sme informovali o 14 pozitívne testovaných ľuďoch v Prievidzi. Bol medzi nimi aj pendler, ktorý pracoval v Rakúsku ako poštár. Tohto muža označil Igor Matovič za šíriteľa ochorenia. On sa však voči jeho vyjadreniam ostro ohradil a tvrdí, že premiér zavádza.

"On sa nakazil v Rakúsku, prišiel do Prievidze a tam to nakazil," povedal v utorok na tlačovej besede premiér Igor Matovič. Krátko po tomto vyjadrení do redakcie TV JOJ zavolal muž, ktorého spomínali a tvrdí, že všetko je inak.

"Premiér uviedol klamlivé a zavádzajúce informácie. Od 12.3 do 13.4 som sa nachádzal na adrese trvalého pobytu," povedal pendler. Muž tvrdí, že bol spolu s rodinou testovaný 20 apríla preto, lebo pozitívna bola jeho svokra, zdravotná sestra, s ktorou sa stretol 11. apríla.

"Je nemôžné, že som nakazil 6 ľudí v Prievidzi a množstvo ľudí v Bratislave," povedal pendler. "Akú informáciu som dostal, takú som posunul. Pýtajte sa na regionálnom úrade verejného zdravotníctva," vysvetlil Matovič.

"Mala som telefonát s pánom premiérom, komunikovali sme o nakazených pacientoch," povedala riaditeľka RÚVZ Bojnice, Zuzana Tornócziová. Šéfka hygieny tvrdí, že pendlera za šíriteľa ochorenia priamo neoznačila. "Je to jedna z možností, ani táto možnosť nie je vylúčená. Je tam 6 ľudí, z toho 5 pozitívnych, nedá sa zistiť, kto koho nakazil," dodáva Tornócziová. Muž, ktorého označili za pendlera, je presvedčený o tom, že premiér poškodil jeho meno.

"Určite mu to zahralo do karát a použil môj prípad a očiernil ma," myslí si pendler. "Mňa by mrzelo, keby mi nehovorila šéfka hygieny pravdu," rozpráva Matovič.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy