Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Ústavný súd rozhodol: So vzatím exšéfa Štátnych hmotných rezerv Kičuru do väzby súhlasí
Zdielať na

Ústavný súd rozhodol: So vzatím exšéfa Štátnych hmotných rezerv Kičuru do väzby súhlasí

BRATISLAVA / Už v stredu sa rozhodne čo bude ďalej s bývalým šéfom Správy štátnych hmotných rezerv Kajetánom Kičurom. Ešte v utorok ráno ho zadržala polícia a večer ho prokurátor obvinil z korupcie. Následne ho v stredu previezli na Ústavný súd v Košiciach, ktorý rozhodol, že dáva súhlas na vzatie do väzby obvineného Kajetána Kičuru. Kičurovym opletačkám so zákonom predchádzali podozrivé transakcie na účtoch jeho rodiny. Polícia tiež zverejnila informáciu o tom, kto podľa nich Kičuru údajne uplácal.

Novinkou v prípade Kajetána Kičuru, bývalého šéfa Štátnych hmotných rezerv je to, že v utorok večer mu na hlavu padlo obvinenie z rúk prokurátora úradu špeciálnej prokuratúry pre prijímanie úplatku a legalizáciu príjmov z trestnej činnosti. "Jednej osobe vzniesol prokurátor ÚŠP obvinenie pre podozrenie z obzvlášť závažného zločinu prijímania úplatku a legalizácie príjmu z trestnej činnosti," informovala hovorkyňa špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová.  
Nebol v tom však sám. Obvineným je aj ďalší muž. Podľa denníka SME ide o konateľa zbrojárskej akciovky z Dubnice nad Váhom. Podľa policajného obvinenia mali peniaze ku Kičurovi putovať práve z tohto smeru. 

V tejto súvislosti strávil Kajetán Kičura noc na policajnom prezídiu v cele, odkiaľ bol dnes ráno, krátko pred deviatou hodinou, prevezený na Ústavný súd v Košiciach. Práve tu popoludní rozhodoval senát ústavného súdu o tom, či Kajetána Kičuru ako sudcu s prerušenou činnosťou, vydá na trestné stíhanie. Respektíve či umožní Špecializovanému trestnému súdu rozhodovať o tom, či poputuje do väzby alebo nie. 

Potom, čo pojednávanie začalo, Kajetán Kičura mal na svoju obhajobu asi 15 minút, následne ho opäť policajti odviedli. To, čo nasledovalo o desiatky minút sa mu ale isto počúvať dobre nebude. Ústavný súd po tajnom hlasovaní rozhodol, že dáva súhlas na vzatie sudcu Kajetána Kičuru do väzby. "Takto rozhodol z dôvodu, že nebola preukázaná existencia takých okolností, ktoré by znamenali nejaký zásah orgánov činných v trestnom konaní do súdnej moci," vyjadril sa predseda ústavného súdu. Kajetán Kičura mal na svoju obhajobu

Súvisiace články

Najčítanejšie správy