Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Mladá žena prišla v Nitre na čerpaciu stanicu a zapálila benzín, hrozí jej až 5 rokov za mrežami
Zdielať na

Mladá žena prišla v Nitre na čerpaciu stanicu a zapálila benzín, hrozí jej až 5 rokov za mrežami

Archívna reportáž

NITRA / V utorok večer hasiči zasahovali pri kurióznom incidente. Na čerpaciu stanicu v Nitre prišla mladá žena, ktorá po tom, ako vyliala z tankovacej pištole benzín na zem, ho zapálila a ušla. Polícia 27-ročnú ženu neskôr zadržala. Teraz jej hrozí väzenie na 1 až 5 rokov.

K incidentu došlo v utorok večer na čerpacej stanici na Bratislavskej ceste v Nitre. Podľa svedkov mladá žena prišla k tankovaciemu stojanu. Vybarala jednu z benzínových pištolí a pohonnú latku vyliala na zem. Následne benzín zapálila a ušla. 

Na miesto okamžite dorazili hasiči, ktorí zaisťovali okolie. "Mladá žena z doposiaľ nezistených príčin vyliala na dlažbu z viacerých stojanov asi po 30 litrov benzínu a zapaľovala ich .Bezprostredne po čine ju zadržali policajti nitrianskej pohotovostnej motorizovanej jednotky," informovala polícia.

Dvadsaťsedemročná žena okamžite putovala na policajné oddelenie, kde s ňou polícia vykonáva procesné úkony.  "Vyšetrovateľ Policajného zboru začal trestné stíhanie vo veci pre trestný čin poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia. V zmysle Trestného zákona hrozí za tento trestný čin jeden až päť rokov väzenia," dodala polícia. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy