Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Vypočítajte si cenu vášho jazdeného auta pomocou štátnej kalkulačky
Zdielať na

Vypočítajte si cenu vášho jazdeného auta pomocou štátnej kalkulačky

BRATISLAVA / Inštitút finančnej politiky predstavil kalkulačku, ktorá má slúžiť na výpočet registračného poplatku a toho, ako sa má zmeniť cena prihlásenia od 1. februára. Okrem toho táto kalkulačka dokáže vypočítať aj cenu vášho ojazdeného auta, píše portál Sme.

Poplatok za prihlásenie narástol pri autách s výkonom od 177 kilowattow (240 koní). Pri jazdených autách sa poplatok odvíja od výkonu a veku auta. 

Kalkulačka počíta s cenami k marcu 2016. Vypočítaná cena by mala predstavovať priemernú cenu daného modelu automobilu pri zadanej špecifikácii, uvádza manuál ku kalkulačke. Vychádza sa pritom z databázy dvoch slovenských prevádzkovateľov autobazárov - autobazar.eu a autobazar.sk, píše Sme.

Do výpočtu pritom zadávate napríklad vek, výkon motora, počet najazdených kilometrov, typ paliva, typ prevodovky a typ karosérie. Prvé tri z uvedených ukazovateľov sú pritom dôležitejšie, ďalšie tri už menej. Kalkulačku nájdete na TOMTO odkaze. 

Kalkulačka ale neberie na vedomie fakt, že niektoré modely áut si vysokú cenu držia aj po rokoch, ako sú staršie modely BMW radov 3 a 5 či Volkswagen Golf.

Pozrite si v archívnom videu, kde všade sa už dajú kúpiť elektronické známky.

Súvisiace články

Najčítanejšie