Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Elektronické známky sú už v predaji. Tu všade sa dajú kúpiť
Zdielať na

Elektronické známky sú už v predaji. Tu všade sa dajú kúpiť

BRATISLAVA / Národná diaľničná spoločnosť spustila predpredaj diaľničných elektronických známok na rok 2017 vo vyše štyroch stovkách obchodných miest, v samoobslužných zariadeniach na hraničných priechodoch a tiež na internete.

Výhodou je, že jednu, či viacero známok naraz si možno kúpiť elektronicky aj z obývačky, čím sa v Európe nemôže pochváliť takmer nikto. "Môžeme zaplatiť platobnou kartou alebo v hotovosti na čerpacej stanici," povedal manažér pre komunikáciu Skytoll Anton Bódis. 

Jazdiť bez platnej diaľničnej známky sa motoristom veľmi neoplatí. Za nesplnenie tejto povinnosti hrozí totiž pokuta až do výšky 150 eur. Doklad o jej úhrade ale netreba počas jazdy nosiť so sebou v aute.

Omyl sa dá napraviť

Pri kúpe si treba dávať pozor na presnosť údajov, najmä pri zadávaní evidenčného čísla vozidla.  Aj prípadný omyl sa však dá do niekoľkých minút napraviť.

Otvorená zostáva polemika o nastavení ročných diaľničných známok. Namiesto kalendárneho sa totiž stále častejšie začína skloňovať technický rok. Ministerstvo dopravy preto sľubuje hĺbkovú analýzu systému.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy