Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Ak si chcete polepiť auto, musíte zaplatiť poplatok
Zdielať na
Krimi

Ak si chcete polepiť auto, musíte zaplatiť poplatok

BRATISLAVA / Policajný viceprezident Ľubomír Ábel odpovedá v pravidelnej rubrike Ako to nespackať. Divákov zaujíma, či treba polícii nahlásiť zmenu motora, alebo farbu auta.

Čiastočné olepovanie vozidiel fóliami inej farby nemožno považovať za trvalú zmenu farby, ale len za zmenu údajov na vozidle.

Držiteľ auta pri oznámení na polícii predloží žiadosť o vykonanie požadovanej zmeny, osvedčenie o evidencii, potvrdenie o povinnom zmluvnom poistení a zaplatí poplatok 12 eur.

Diváčka, ktorú čaká po autonehode súdny proces, možno príde na dva roky o vodičský preukaz. Bude musieť platiť bolestné, hoci podľa jej slov nehodu nezavinila.

"Išla som po hlavnej ceste a z vedľajšej cesty išlo auto, ktoré nerešpektovalo dopravné značky daj prednosť v jazde a STOP. Oni boli v aute štyria a ja len sama, oni však tvrdili, že zastavili. Neviem sa dopracovať k pravde," píše.

Silnejší za slabší. Ide to?

Polícia podľa viceprezidenta Ábela nemôže posudzovať a komentovať rozhodnutia súdov. Súd má možnosť dopracovať sa k zisteniu všetkých okolností skutku a spravodlivo rozhodnúť.

​Ďalšieho diváka zaujíma, či je možné v aute vymeniť silnejší motor za slabší.

Výmena zhodného motora sa nepovažuje za prestavbu a takúto zmenu netreba hlásiť polícii. "Za prestavbu sa považuje zmena alebo úprava motora, keď dôjde k zmene výkonu, alebo zdvihového objemu motora, alebo jeho emisnej triedy," dodáva viceprezident.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy