Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Klauni vyčíňajú v Škandinávii, mladíka porezali rozbitou fľašou
Zdielať na

Klauni vyčíňajú v Škandinávii, mladíka porezali rozbitou fľašou

Zdroj: Reprofoto/The Independent

FALKOPING / Ozbrojení klauni desia ľudí nielen v Spojených štátoch, ale už aj v Škandinávii. Švédskym a nórskym policajtom denne volajú desiatky ľudí, ktorých klauni vystrašili, v horšom prípade aj napadli.

Traja klauni obkľúčili dvadsaťročného muža v nedeľu okolo šiestej hodiny ráno a rozbitou fľašou mu porezali ruky. Polícia prípad vyšetruje ako napadnutie.

Nočné hliadky susedov

Vystrašení obyvatelia mesta založili na sociálnej sieti stránku, na ktorej informujú o stretnutiach s klaunmi. Ich cieľom nie je klaunom ublížiť, ale mať o nich prehľad, aby bolo jednoduchšie pre tých, ktorí sa ich boja. 

Podobné stránky vznikajú po celom Švédsku. Ich členovia sa dohovárajú na nočných hliadkach a chcú tak chrániť susedov pred klaunmi.

Polícia na juhu Švédska informovala, že za 24 hodín prijala 70 telefonátov od vystrašených ľudí.

Strašia deti

V sobotu večer vystrašil klaun osemročného chlapca v meste Skövde. Ten počul klopanie na dvere domu a myslel si, že je to jeho matka.

"Nebola to mama, bol to klaun. Chlapec sa tak zľakol, že vyskočil z okna," popísala policajná hovorkyňa.

​V piatok večer zase dvaja klauni v Dalarne v strednom Švédsku prenasledovali pätnásťročné dievča, ktoré išlo samo na bicykli. Ani tých sa polícii nepodarilo chytiť a identifikovať.

Fenomén tajomných klaunov sa prvýkrát objavil v Južnej Karolíne, keď ľudia v kostýmoch po zotmení číhali na okraji obytných štvrtí a lákali deti do lesa. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy