Skoro jasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
PRIESKUM: Slováci vystriedajú 6, Rakúšania 29 mileniek...
Zdielať na

PRIESKUM: Slováci vystriedajú 6, Rakúšania 29 mileniek...

Príroda je silná a hormóny ovplyvňujú náš život, to nepoprieme. U mužov ani nehovoriac. Podľa odborníkov sú slovenskí muži veľkí neverníci, no v rebríčku počtu sexuálnych partneriek v živote sme na oveľa lepšom mieste! Zatiaľ čo Rakúšania ich vystriedajú 29, Slováci len v priemere šesť.

Takže žiadna Sodoma a Gomora, ako vravia naše staré mamy. Aj keď... tých sexuálnych partnerov máme oveľa viac, ako mali ony. Čím to je?

Povedzme si pravdu. Každý je iný. Niekto z vášho okolia verný až do konca života, iný strieda partnerky ako na chodiacom páse. Okrem toho - niekto svoju promiskuitu prizná a ešte sa ňou pochváli, iný zatĺka. Najmä ženy oveľa menej priznávajú počet sexuálnych partnerov. Alebo skôr priznávali... Dnes sú totiž oveľa otvorenejšie a za tabu je považovaných menej "vecí".

Prieskumy však hovoria sami za seba. Najotvorenejší sú podľa firmy vyrábajúcej prezervatívy Rakúšania. Bez okolkov priznali 29 partneriek za život. 28 mileniek priznali Gréci a Rusi. Naopak Číňania sú hotoví askéti - štyria partneri! Na Novom Zélande zase priznali ženy 20 sexuálnych partnerov. A Slováci? Istý prieskum ukáza, že muži v priemere vystriedajú 10 žien za život, ženy 7. Celkovo je však číslo oveľa menšie - len 6 partnerov za život.

A teraz pozor: celkovo štvrtina mužov a tretina žien v prieskume tvrdili, že boli celý život verní len tomu svojmu jedinému.

A prečo sme na tom horšie/lepšie než naši starí rodičia? V Británii totiž ženy do 24 rokov priznali zhruba 6 partnerov, ich mamy 4 a babičky tak maximálne dvoch. "Dlhšie žijeme, tak samozrejme, že máme za život viac sexuálnych partnerov, ako mali generácie pred nami. Pretože žili podstatne kratšie ako my," tvrdí sexuologička Danica Caisová.

"Je kategória ľudí, ktorí sú promiskuitní. My tomu hovoríme, že uzatvárajú krátkodobé párové vzťahy a to len v čase zamilovanosti. Keď zamilovanosť prejde, nemajú dôvod byť verní," dodáva k striedaniu partnerov.

isifa/ilustračné

Súvisiace články