Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Sex v zamestnaní? Skúsil ho každý tretí z nás...
Zdielať na

Sex v zamestnaní? Skúsil ho každý tretí z nás...

Sexuálnym románikom v zamestnaní sa neubráni viac ako 30% z nás. Naše hormóny nás zložia a nechávame sa unášať dobrou náladou a flirtíkmi. Je sexuálny vzťah na pracovisku prekážkou?

Agentúra Stem/Mark zisťovala, koľko ľudí si dokáže svoje hormóny počas práce udržať na uzde. Z výsledkov jasne vyplýva, že svoje sexuálne chúťky na spolupracovníkov nedokáže ovládať viac ako 30% z opýtaných.

Agentúra zistila, že podobné romániky sa v práci dejú pomerne často. Podľa prieskumu sa k milostným pletkám v zamestnaní priznalo 34% mužov a 28% žien. Ženy boli úspešnejšie v oblasti pletiek s nadriadenými. So  svojím šéfom sa vyspalo šesť% pracovníčok. Na druhej strane, svoju vedúcu dostalo do postele len tri% mužov.   

Ak sa zamilujete na pracovisku je o zábavu postarané v celom kolektíve. Vy ako zamilovaný sa tešíte do svojej práce, neustále máte dobrú náladu, sršíte sebavedomím a povinnosti máte raz dva hotové. Keď vzťah praskne, milenci se začnú stretávať aj s negatívnymi reakciami. Ohováranie, výsmech alebo intrigy sú tiež súčasťou takéhoto vzťahu.

Omnoho horšia situácia nastane, ak ide o vzťah nadriadeného s podriadeným alebo ak je jeden z nich zadaný. To všetko vzťah naruší a väčšinou nevedie k ničomu dobrému.

Právnici sa zhodujú, že z hľadiska paragrafov je sex na pracovisku legálny v prípade, že si zamestnanec plní všetky svoje povinnosti. Namietajú však psychológovia. Podľa nich sa milostné pletky v zamestnaní vačšinou vypomstia. Rýchlo si môžete zničiť nielen svoju povesť, ale aj sebavedomie alebo pracovnú kariéru...

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články