Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Prvý sex? Často v detskom letnom tábore
Zdielať na

Prvý sex? Často v detskom letnom tábore

Prvý sex v letnom tábore! To nie je scenár amerických seriálov, ale realita, pred ktorou mnohí rodičia zatvárajú oči. Preto ešte pred tým, ako svojmu puberťákovi zbalíte kufor, mali by ste sa s ním porozprávať. A možno, aj keď sa Vám táto myšlienka nepáči, bezpečnejšie ako krik či vyhrážky bude, ak mu do kufra pribalíte aj antikoncepciu.

V letných táboroch pri tom deti a tínedžeri zažívajú prvé lásky a často sa zblížia aj viac. Podľa odborníkov je preto dobré pribaliť svojmu dieťaťu kondóm a otvorene sa s ním porozprávať.



Slovenskí rodičia svoje deti v sexe nevzdelávajú. Spoliehajú sa skôr na knihy a školu. A tak, až 66% mladých ľudí zažije prvé milovanie bez akejkoľvek ochrany. Vedúci v letných táboroch sa môžu snažiť ako chcú, často už zblíženiu svojich zverencov nemajú šancu zabrániť.

Pokiaľ rozhovor na túto háklivú tému stále odkladáte, vedzte, že dieťa si už vyhľadáva informácie samo. A namiesto vašich dobrých rád sa spolieha na to, čo našlo v diskusiách na internete alebo zistilo od priateľov. Takéto informácie pritom nemusia byť vždy pravdivé.

Deti sedia na skale, tábor, väčšie

isifa/ilustračné

Súvisiace články